Susținere de cinci stele pentru STP, de la Asociația Internațională pentru Transport Public – UITP

Premiul de excelenţă oferit STP Alba Iulia de către IRU (Uniunea Internaţională a Transportului Rutier) pentru Cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa (IRU Bus Excellence Award 2013) atrage suportul unor organizații internaționale pentru operatorul de transport public din Alba Iulia.

Secretarul general al UITP (Asociația Internațională pentru Transport Public), Alain Flausch și managerul pentru Europa Centrală și de Est, Artur Perchel, au transmis o scrisoare de felicitare pentru premiul obținut.

ELIT

În numele UITP, am dori să vă felicităm călduros pentru câștigarea prestigiosului IRU Bus Excellence Award 2013 (…) Ne bucurăm în mod particular pentru faptul că acest premiu ajunge la unul dintre cei mai activi membri ai noștri. Este un succes care poate inspira mai ales companii din Europa Centrală și de Est care în ultima vreme reușesc să atingă și chiar să depășească standardele europene de transport public. Folosind această ocazie, dorim să subliniem cât de mult apreciază UITP implicarea activă a STP ca membru al organizației noastre, în special în Comitetul pentru Autobuze. Suntem foarte interesați ca STP să își continue implicarea în forumul UITP și în alte organisme de lucru ale asociației. Vă rog să nu ezitați să ne transmiteți dorințele și așteptările dumneavoastră în acest domeniu” se arată în scrisoare.

În același document, secretarul general al UITP, Alain Flausch și-a exprimat dorința de a vizita STP și orașul nostru, anul viitor și a adresat, de asemenea, o invitație către transportatorul din Alba Iulia la Bruxelles, pentru a discuta detaliat despre viitoarele proiecte comune.

De menționat că celălalt semnatar al scrisorii, managerul pentru Europa Centrală și de Est, Artur Perchel, este deja un prieten al orașului Alba Iulia. Acesta a vizitat orașul nostru în luna martie a acestui an, când s-a interesat de modul de funcționare al transportului local și de îmbunătățirile realizate în ultimii ani.

Reamintim că Societatea de Transport Public (STP) S.A. Alba Iulia a câştigat premiul de excelenţă oferit de IRU (Uniunea Internaţională a Transportului Rutier), acordat o dată la doi ani, pentru cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa (IRU Bus Excellence Award 2013), premiu acordat pentru investiţii importante într-o flotă de vehicule confortabile şi ecologice, pentru facilitățile dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi pentru programul său punctual, sistemul integrat de ticketing, gradul de satisfacţie al clienţilor şi politica de informare a călătorilor.

Juriul a răsplătit STP SA Alba Iulia pentru politica sa remarcabilă și cuprinzătoare care îndeplinește toate obiectivele campaniei SMART MOVE, şi va deveni, fără îndoială, o sursă de inspiraţie şi un model pentru multe companii din regiune”, a spus Yves Mannaerts, vicepreședinte IRU, cu prilejul decernării premiului.

Potrivit reprezentanților IRU, cel mai mult au contat realizările deosebite ale STP într-un timp scurt, într-o zonă a UE în care lucrurile se schimbă de cele mai multe ori prea încet sau în direcții greșite.

Uniunea Internațională de Transport Public – UITP este o rețea intenațională pentru autorități și operatori, institute de știință și cercetare și furnizori de servicii legate de industria transporturilor. UITP are în prezent peste 3400 de membri din 92 de țări și se consideră avocatul global al transportului public și al inovațiilor din acest sector.

STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP din 2013.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Virgil Popescu, ministrul Energiei: „Am luat toate măsurile care se impun. Nu avem probleme cu aprovizionarea cu energie electrică”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat faptul că nu vor exista probleme referitora aprovizionarea populației cu energie electrică în această… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

atentie se inchid usile 15 decembrie 2013 at 12:32

Draga STP, pregateste-te sa fii demolat, distrus, calcat in picioare. Asa se întampla cand un lucru merge bine. Acel lucru iese din peisaj. Așa ca pregătește-te să sară pe tine postalăii și profesorii de deontologie. Oamenii vrea transport de doi lei, păi dați-le!
În timp ce oamenii ăia, cum sunt ei, serioși, vă bagă în seamă și înțeleg ce lucru important e serviciul acesta bun pentru un oraș mic din estul Europei, Albani, Roman, Buglea și tot neamul lor cel adormit, or să vă toace.

manolica 15 decembrie 2013 at 12:34

geo, nu vreau sa intru in polemici pe forumuri dar eu vad ca banii de la primarie dati la stp sunt tocmai pentru contribuabilul umil, care n-are masina sau bani de benzina. alta intrebuintare mai buna decat pentru un serviciu folosit zilnic de oameni, nu vad.

Comentariile sunt oprite