Suspiciune privind existența unor microfoane montate în clădirea Cuprumin Abrud

Paul Voicu - Primar 2020

Câteva cabluri electrice descoperite, în ultima zi din an, în sala de ședințe de la SC Cuprumin Abrud, au dus la o sesizare a autorităților competente (între care și SRI) să investigheze condițiile în care acestea au fost montate și mai ales motivele pentru care au apărut în acel loc.

cuprumin abrudReferitor la această situație, directorul companiei, Nicolae Turdean, a declarat că respectivele cabluri au fost găsite în momentul în care, câțiva angajați, au vrut să pună un calendar pe perete, în data de 31 decembrie 2015. Sesizarea către autorități a fost făcută ieri, iar între timp respectiva încăpere a stat închisă.

ELIT

„Nu ştiu despre ce este vorba şi sincer să vă spun nu ştiu ce ar putea fi, pentru că nu am intrat în sală să văd sau să verific amănunţit. Am fost anunţat de ofiţerul de serviciu şi eu am anunţat Poliţia, care a venit şi a sigilat sala de şedinţe. S-a făcut un proces-verbal şi a rămas că vor reveni să se facă verificări”, a declarat Turdean.

Acesta s-a abținut să comenteze pe marginea suspiciunilor existenței unui sistem de ascultare, montat fără știrea sa, însă a spus că ar putea fi vorba despre unele componente rămase după o interceptare aprobată legal, din timpul anchetei care-i viza pe fostul director general, Gheorghe Iordache și pe fostul director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Alba, Mihaela Mih-Dehelean, privind modul de obținere a avizelor de mediu pentru Cuprumin.

Mihail David - 2020

CITEȘTE ȘI: Directorul APM Alba, Mihaela Dehelean-Mih, este acuzată de procurorii DNA de luare de mită și instigare la abuz în serviciu

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Reprezentanţii IPJ Alba nu au dorit să ofere informații oficiale privind demararea unei anchete.

Cuprumin Abrud deţine trei cariere, una de andezit, una de calcar şi cariera de cupru de la Roşia Poieni. Compania are circa 530 de angajaţi şi a raportat anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei, la venituri totale de 151,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania deţine circa 60% din rezervele de cupru ale României şi este controlată de Ministerul Economiei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

pilu 5 ianuarie 2016 at 21:17

Bine le-au facut, ca astia nu-s usa de biserica.

dolfi 5 ianuarie 2016 at 21:55

securistii sa asculte (intercepteze) alti securisti??? nu cred!

fane 5 ianuarie 2016 at 22:48

vuieste facebook ca au gasit aparatura de ascultare ,si ca politia a inceput ancheta ,sigilind birourile si astia nu stiu?

anti-politicieni(mafie) 5 ianuarie 2016 at 22:49

” Lucreaza ” la greu,…serviciile ! Intrebarea este,…ptr. ROMANIA sau ptr. altii ? Ceva imi spune ca ptr altii ptr ca,colonia ROMANIA este nula,din toate punctele de vedere…

x 6 ianuarie 2016 at 4:30

Sa nu le taie, ca dupaia cade candelabrul de sub etaj :))

Farfurie zburatoare 6 ianuarie 2016 at 12:37

O,o,o,…gandire moteasca,sa sesizati voi pe SRI….parca microfoane de ascultare va pun tarabagii pietei din Abrud ce au astfel de scule !Pe timpuri doar securitatea avea microfoane,dar urmasii lor sunt sunt sub aceleasi antene…..Cautati bine prin birouri si pe sub mese ori paturi ca poate gasiti si la alte unitati……De ce serviciile cer bugete marite !?

marius 7 ianuarie 2016 at 8:54

Bai fraierilor, cine mai umbla in ziua de azi cu fire prin pereti? Numai noaptea mintii poate crede ca in ziua de azi Serviciilii mai lucreaza cu asa ceva. Daca atata l-a dus capul pe noul director, inseamna ca Cuprumin are un viitor de aur!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...