Rămâi conectat

Ştirea zilei

Suspiciune privind existența unor microfoane montate în clădirea Cuprumin Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva cabluri electrice descoperite, în ultima zi din an, în sala de ședințe de la SC Cuprumin Abrud, au dus la o sesizare a autorităților competente (între care și SRI) să investigheze condițiile în care acestea au fost montate și mai ales motivele pentru care au apărut în acel loc.

cuprumin abrudReferitor la această situație, directorul companiei, Nicolae Turdean, a declarat că respectivele cabluri au fost găsite în momentul în care, câțiva angajați, au vrut să pună un calendar pe perete, în data de 31 decembrie 2015. Sesizarea către autorități a fost făcută ieri, iar între timp respectiva încăpere a stat închisă.

„Nu ştiu despre ce este vorba şi sincer să vă spun nu ştiu ce ar putea fi, pentru că nu am intrat în sală să văd sau să verific amănunţit. Am fost anunţat de ofiţerul de serviciu şi eu am anunţat Poliţia, care a venit şi a sigilat sala de şedinţe. S-a făcut un proces-verbal şi a rămas că vor reveni să se facă verificări”, a declarat Turdean.

Acesta s-a abținut să comenteze pe marginea suspiciunilor existenței unui sistem de ascultare, montat fără știrea sa, însă a spus că ar putea fi vorba despre unele componente rămase după o interceptare aprobată legal, din timpul anchetei care-i viza pe fostul director general, Gheorghe Iordache și pe fostul director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Alba, Mihaela Mih-Dehelean, privind modul de obținere a avizelor de mediu pentru Cuprumin.

CITEȘTE ȘI: Directorul APM Alba, Mihaela Dehelean-Mih, este acuzată de procurorii DNA de luare de mită și instigare la abuz în serviciu

Reprezentanţii IPJ Alba nu au dorit să ofere informații oficiale privind demararea unei anchete.

Cuprumin Abrud deţine trei cariere, una de andezit, una de calcar şi cariera de cupru de la Roşia Poieni. Compania are circa 530 de angajaţi şi a raportat anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei, la venituri totale de 151,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania deţine circa 60% din rezervele de cupru ale României şi este controlată de Ministerul Economiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea