Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Suntem pe locul trei în UE. Românii din străinătate au trimis acasă aproape trei miliarde de euro, în 2017

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Suntem pe locul trei în UE, după Portugalia şi Polonia. Românii din străinătate au trimis acasă aproape trei miliarde de euro, în 2017.

Sumele de bani trimise de rezidenţii din UE către ţări din afara Uniunii Europene, denumite transferuri personale, s-au ridicat la 32,7 miliarde de euro în 2017, în creştere comparativ cu 31,8 miliarde de euro în 2016, în timp ce intrările în UE au totalizat 10,7 miliarde de euro, faţă de 10,1 miliarde de euro în 2016, arată datele publicate joi de Eurostat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest rezultat a dus la un sold negativ pentru Uniunea Europeană, de minus 22 miliarde de euro, în comparaţie cu restul lumii.

Cea mai mare parte a transferurilor personale constau în fluxuri de bani trimise de migranţi în ţările lor de origine.

Anul trecut, statele membre care au înregistrat cele mai mari intrări de fonduri de pe urma transferurilor personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de euro), Polonia (3,1 miliarde de euro), România (2,82 miliarde de euro) şi Marea Britanie (2,3 miliarde de euro). În consecinţă, Portugalia (trei miliarde de euro), Polonia (2,8 miliarde de euro) şi România (2,6 miliarde de euro) se situează în topul ţărilor care au înregistrat cele mai mari surplusuri de pe urma transferurilor personale de fonduri, în 2017.

În cazul României, intrările de fonduri de pe urma transferurilor personale s-au ridicat anul trecut la 2,82 miliarde de euro, dintre care 2,461 miliarde de euro din interiorul UE şi 362 milioane de euro din afara UE, în timp ce ieşirile au fost de 252 milioane de euro, dintre care 174 de milioane de euro au mers în interiorul UE şi 77 milioane de euro în afara UE.

În rândul statelor membre, cele mai mari ieşiri de transferuri personale în 2017 s-au înregistrat în Franţa (10,6 miliarde de euro), Spania (7,3 miliarde de euro), Marea Britanie (6,8 miliarde de euro) şi Italia (6,1 miliarde de euro). De asemenea, ţările membre care au înregistrat cele mai mari deficite de pe urma transferurilor personale de fonduri sunt Franţa, cu un deficit de 10,1 miliarde de euro, urmată de Germania, 4,6 miliarde de euro, Marea Britanie, 4,5 miliarde de euro şi Italia, patru miliarde de euro.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea