Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subprefectul Mureșan ATACĂ PNL-iștii din Alba: „Un eșec total!”. De la ce a pornit totul

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Subprefectul Mureșan ATACĂ PNL-iștii din Alba: „Un eșec total!”. De la ce a pornit totul

La final de an se numără realizările sau, în cazul de față, eșecurile! Subprefectul Corneliu Mureșan a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare eșecul pe care p conducerea PNL a Consiliului Județean Alba l-a avut cu transportul public din Alba, aplelând la transportatorii din județ pentru acoperirea a 40 de trasee rămase neadjudecate.

După ce nu a fost în stare să organizeze o licitație de ”Doamne ajută”, conducerea PNL a Consiliului Județean Alba apelează din nou la transportatorii din județ pentru acoperirea a 40 de trasee rămase neadjudecate. Atribuirea directă a serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, pentru cele 40 de trasee rămase neadjudecate, este o ”soluție” de avarie și lipsită de competitivitate.

Când a fost introdus proiectul privind delegarea transportului i-am atras atenția președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, asupra faptului că împărțirea serviciului pe atât de multe trasee (70) va conduce la neadjudecarea celor mai puțin atractive (ca sumă de bani alocată per traseu, respectiv ca număr potențial de pasageri).

După multe prelungiri, conducerea PNL a CJ Alba o mai ”târâie” 6 luni (până la jumătatea anului 2023) cu aceeași transportatori. Reamintesc, în acest context, că la mijlocul anului 2021 a fost înregistrat un prim eșec la licitația privind transportul județean de călători, după ce doar 30 de trasee, din totalul de 70, au fost ofertate de către operatorii economici.

Acum, la un an și jumătate distanță, ne aflăm în aceeași situație, care se prelungește pentru încă 6 luni. Este de așteptat ca după 2 ani de corigență, la capitolul organizării unei licitații care să genereze interes, să te consemnezi repetent!

Soluția propusă de PSD a fost gruparea celor 30 de trasee mai avantajoase financiar (care au fost deja adjudecate), cu celelalte 40 de trasee care aduc câștiguri mai mici (rămase neadjudecate), astfel încât autobuzul să ajungă peste tot în județ, iar cetățenii din Alba să fie cei care câștigă! În acest fel, un transportator care opta pentru un traseu bănos (exemplu: Sebeș-Lancrăm-Alba Iulia), ar fi fost obligat, să ia la pachet, și un traseu care aduce mai puține venituri (exemplu: Alba Iulia-Vințu de Jos-Pianu de Sus). De subliniat este că CJ Alba a pus la bătaie milioane de euro pentru a achiziționa aceste servicii de transport călători. Așa cum era de așteptat, au fost licitate doar traseele avantajoase financiar, iar celelalte, pentru care s-au alocat bani mai puțini, au rămas de izbeliște. Cu toate că oamenii din alte zone ale județului au aceleași necesități de mobilitate.

În altă ordine de idei am susținut, în calitate de consilier județean, că noul program de transport din județ nu e unul satisfăcător: autobuzele ajung foarte puțin în unele comune și deloc în altele, ceea ce creează probleme de mobilitate. Pentru a preveni depopularea satelor din Alba trebuie, în primul rând, să asiguri autobuzul cu care omul să poată merge la muncă (dacă serviciul său nu e aproape de casă). Or, cu acest program de transport, multe zone rămân descoperite.

Concluzia, în momentul de față, este că șefii PNL de la conducerea CJ Alba, la capitolul transport județean, circulă pe avarii și cu frâna de mână trasă. Așteptăm vești mai bune din iulie 2023!”, a declarat subprefectul Mureșan printr-o postare în mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea