Ziarul Unirea
 

Sub Drăgana, în confruntarea orgoliilor județene, Metalurgistul Cugir – Performanța Ighiu 3-1 (1-0) | În derby “de Alba”, Călin Moldovan – întâia victorie, Mihai Manea – primul insucces

În Vinerea Mare, sub Drăgana, Metalurgistul Cugir a învins Performanța Ighiu, scor 3-1 (1-0) și a urcat pe podium, pentru gruparea ighiană insuccesul fiind sinonim cu părăsirea după foarte multă vreme a locului secund (trupa lui Mihai Manea are cu un meci mai puțin). În derby “de Alba”, Andrei Făgărășanu a reușit prima sa dublă din primăvară, fiind golgheterul Seriei a 5-a, cu 17 reușite (primul marcator în eșalonul terț Vraciu – Aerostar Bacău – cu 20 de goluri, Stanciu – Progresul Spartac având și el 17 goluri).

“Roș-albaștrii” continuă seria excelentă din retur, fiind invincibili în 2018, deznodământul disputei consemnând și două premiere ale sezonului: Călin Moldovan – la întâiul succes în derby “de Alba”, iar omologul său, Mihai Manea – prima înfrângere.

Citește și: FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – Performanța Ighiu 3-1 (1-0) | „Roș-albaștrii” câștigă, în premieră, derby „de Alba”, rămân invincibili și urcă pe podium

*Călin Moldovan: “Un rezultat important care confirmă trendul ascendent”

Băieții au făcut un efort fantastic, îi felicit, pentru că nu e ușor să dispuți 4 partide în 11 zile, cu aceiași 11-12 jucători, este enorm în planul oboselii. Am câștigat, succes care confirmă trendul ascendent și faptul că muncim bine. Nu e vorba de revanșă pentru meciul din tur, a fost ziua noastră, am realizat un lucru mare, am obținut un rezultat important. Este un succes pentru suporteri, le-am făcut o bucurie în preajma Sărbătorilor Pascale”, a precizat Călin Moldovan. În toamnă, pe “Cetate”, Metalurgistul a suferit două decepții contra Perfomanței, un eșec 1-2, în eșalonul terț și o eliminare din Cupa României, la loviturile de departajare.

*Mihai Manea: “Unii jucători au fost de nerecunoscut”

Acesta este fotbalul, unii jucători au fost de nerecunoscut în acest meci, doar o parte dintre ei au apărut în teren cu dorința de a câștiga. Ne-a învins o echipă bună, noi am păcătuit foarte mult la finalizare, ne-am creat situații mari dar nu am știut să le fructificăm. Nu se poate spune că soarta întâlnirii s-a decis în minutul 12, la ratarea lui Tineiu, dar după acel moment, acesta a dispărut din joc. Nu suntem obișnuiți să jucăm sub presiune, iar aceasta a contat în cazul unora”, a spus Mihai Manea, Metalurgistul Cugir fiind a doua echipă a seriei ce se impune în fața Performanței, liderul “U” Cluj având o dublă victorie cu ighienii.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...