Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: Unul din trei români plănuiește să-și schimbe furnizorul de energie, în următoarele șase luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mult de jumătate dintre români au în plan să-şi schimbe furnizorul de energie în următoarele şase luni, în timp ce doar 25% dintre cei care au contracte de furnizare de energie electrică se consideră suficient de bine informaţi în această privinţă, reiese dintr-un studiu de specialitate, publicat luni.

Datele unui studiu CAWI realizat recent, citate de Powa, primul marketplace de energie electrică din România destinat persoanelor fizice, arată că un român din trei este gata să semneze online contractul pentru schimbarea furnizorului de energie, iar doi din trei se află în căutarea unor oferte mai bune.

De asemenea, doar 25% dintre români se consideră suficient de bine informaţi în această privinţă, iar 60% dintre ei plănuiesc să-şi schimbe furnizorul de energie în următoarele şase luni.

Studiul, realizat prin platforma iVox la iniţiativa Powa, arată şi care sunt principalele nemulţumiri ale românilor când vine vorba despre facturi. Astfel, unul din doi români acuză facturile prea mari, unul din trei spune că simte nevoia de a încerca ceva nou, iar unul din cinci români este nemulţumit de serviciile cu clienţii.

Conform studiului şi a datelor de trafic, cei mai deschişi potenţiali clienţi sunt persoane căsătorite de peste 35 de ani din Transilvania şi Muntenia, proprietari ai apartamentelor sau caselor în care locuiesc.

Eşantionul studiului este compus din 1.776 de respondenţi şi reproduce, din punctul de vedere al principalelor caracteristici, structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din România, aşa cum decurge din cercetarea Gallup „Piaţa serviciilor de acces la Internet’, realizată la cererea Autorităţii pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Prin urmare, rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare, populaţiei utilizatorilor de Internet din România, cu vârsta peste 18 ani.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea