Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: Copiii români primesc bani cu porția de la părinți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform unui studiu ING, copiii români au printre cei mai puțini bani de cheltuială pe săptămână din Europa, sumele variind în medie între 2,25 euro şi 11 euro

Mai mult de jumătate din adulţii care au primit bani de cheltuială în copilărie fac economii la maturitate, ceea ce sugerează că banii de buzunar pot ajuta la dezvoltarea abilităţilor de planificare financiară pe termen lung, se arată în studiul ING.

„Dacă li se oferă un oarecare control asupra baniilor, copiii pot fi ajutaţi să conştientizeze valoarea banilor şi să dezvolte un set de abilităţi de bază, care să îi pregătească în obţinerea independenţei financiare atunci când devin adulţi”, a declarat Ian Bright, economist senior la ING Group.

Studiul analizează comportamentul financiar a 12.000 de persoane din 12 ţări europene.

Părinţii italieni sunt cei mai generoşi de pe continent, alocând, în medie, 5 euro pe săptămână pentru copiii mai mici de 5 ani şi 30 de euro pentru adolescenţii de peste 15 ani. Copiii cu vârste între 5 şi 10 ani primesc 5 euro pe săptămână, iar cei între 10 şi 15 ani, 10 euro.

Copiii francezi mai mici de 5 ani primesc de la părinţi 2 euro pe săptămână, iar cei mai mari de 10 ani între 10 şi 20 de euro. Copiii şi adolescenţii din Spania au între 1 şi 20 de euro bani de cheltuială săptămânal, potrivit studiului.

Sursa Gândul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea