Studenți americani, în practică la Centrul „Maria Beatrice” Alba Iulia

În perioada 13 – 19 octombrie 2019, în cadrul „Programului de sănătate globală”, la Centrul „Maria Beatrice” Alba Iulia se desfășoară stagiul clinic de învățare (internship) pentru un grup de studenți americani de la Sacred Heart University, Faifield, Connecticut, SUA, aflați în ultimul an de studii la terapie ocupațională.

Beneficiari ai acestui program finanțat de universitatea americană sunt studentele americane: Jill Calton, Andrea Jablosnky, Anna Kovach, Alison McDonald și Allison Weiner, aflate pentru prima dată în România. În cadrul stagiului de practică sunt angrenați terapeuții ocupaționali și copiii beneficiari ai Centrului „Maria Beatrice”.

ELIT

Practica studenților americani este coordonată de prof. univ. dr. Heather Miller-Kuhaneck, PhD, OTR/L, și de asistent clinic prof. Ellen M. Martino, OTD, OTR/L, instructor NDT – ambele de la respectiva universitate americană, Sacred Heart, Departamentul de Terapie Ocupațională. Împreună cu grupul se află mentorul Mirela-Carmen Burlău, TO, FKT, vicepreședinte al Asociației Terapeuților Ocupaționali din România.

În acest amplu program de învățare, studenții fac practică și la Asociația „Proiectul Viziunea Nevăzătorilor” (APVN) Alba Iulia, sub coordonarea vicepreședintei Maria Bolea. Totodată, la Facultatea de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia este prevăzută desfășurarea unui seminar, coordonat de lect. univ. dr. Petronela Talpaș, unde studenții albaiulieni de la specializarea Terapie ocupațională vor avea ocazia de a-i cunoaște pe colegii lor din SUA și de a schimba idei referitoare la dezvoltarea terapiei ocupaționale ca profesie.

În cadrul activităților de la Centrul „Maria Beatrice”, ieri, 16 octombrie, s-a desfășurat un workshop cu titlul „Sensory Processing Measurement”, care se adresează exclusiv terapeuților ocupaționali.

Azi, 17 octombrie, se desfășoară “Workshop on Sensory Toys”, susținut de studentele americane, care vor dona cu această ocazie Centrului „Maria Beatrice” fondurile strânse pentru a cumpăra dispozitive pentru terapia de integrare senzorială. „Ca parte al unui proiect școlar, grupul de studenti și profesori din SUA va fi prezent și la Colegiul Național «Horea, Cloșca și Crișan» Alba Iulia, reprezentat de directorul Valeriu Cerbu, unde oaspeții americani vor prezenta Universitatea Sacred Heart, pentru ca elevii albaiulieni să cunoască unele aspecte ale sistemului academic american pentru o viitoare carieră și dezvoltare personală, a declarat pentru ziarul „Unirea” prof. Iulia Onac, vicepreședinte și fondator al Centrului „Maria Beatrice”, coordonator de parteneriate internaționale în cadrul instituției. Stagiul de practică este realizat în baza unui parteneriat între toate instituțiile și ONG-urile menționate.

Robert GHERGU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...