Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

ȘTIREA TA: Probleme în șanțurile cetății și la semafoarele din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tocmai s-a încheiat săptămâna „școala altfel”, perioadă în care Cetatea Alba Carolina a fost vizitată de câteva mii de elevi din toate colţurile ţării. Cifrele prezentate pe pagina de facebook a Muzeului Unirii indică faptul că peste 5.000 de turişti au trecut pragul instituţiei în aceste cinci zile de activităţi extraşcolare. Din fericire pentru noi, albaiulienii care ne mândrim cu cetatea noastră, aceştia nu s-au plimbat prin şanţurile cetăţii, căci ar fi rămas cu o impresie neplăcută.

Traseul Sudic arată, după părerea mea, aproape la fel de bine ca la inaugurare, însă nu pot spune acelaşi lucru despre şanţurile din estul şi nordul cetăţii. Dacă în perioada de după „tăierea panglicii”, apa din lăculeţul amenajat lângă Pub13 era curăţată cel puţin o dată pe săpătâmană, acum lucrurile stau diferit: mătasea broaştei a rămas acolo de câteva luni, continuând să ocupe o suprafaţă tot mai mare.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un alt cetăţean a atras atenţia, tot prin rubrica „Ştirea ta”, asupra programului mult prea scurt al traseelor turistice, care îşi închideau porţile la ora 17.00. Înainte de a coborî în şanţuri, pe la ora 20.00, am observat  o plăcuţă pe care era scris că orarul e stabilit până la ORA 22.00! Asta mă bucurase, căci mă gândeam că problema semnalată de acel albaiulian acum ceva timp fusese remediata! Dar, când am ajuns sub podul Porţii a III-a, am fost oprit din drum de grilajul cu lacătul pus pe el. Lângă acesta se afla un alt orar al şanţurilor, care mă informa că acestea se închid de la ORA 19.00! Destul de neplăcut pentru orice albaiulian, dar mai ales pentru turişti, căci ei îşi vor spune părerea despre Albă Iulia şi altor oameni, deci e foarte important ca aceştia să plece acasă cu o impresie bună! Tot în zonă, accesul pe una dintre alei e blocat, fără niciun motiv, de câteva luni, de o panglică pe care e scris „Stop! Poliţia Locală!”, şi pe care nimeni nu a mai îndepărtat-o din decembrie.

De asemenea, plimbându-ne prin şanţurile nordice, vedem din loc în loc becuri arse, iar pavajul surpat care a creat imense cratere a fost readus la normal, în sfârşit, după vreo patru săptămâni de la semnalarea acestei probleme. Am dorit să cobor în centrul oraşului, dar tunelurile erau impracticabile din cauza faptului că niciun bec nu era aprins… său funcţional!

O altă problemă pe care am descoperit-o este cea a ledurilor arse ale semafoarelor. Două se găsesc la Liceul Militar (semaforul auto dinspre strada Cloşca) şi la intersecţia bulevardului Republicii cu strada Tudor Vladimirescu. În urmă cu aproximativ cinci luni, cineva a transmis Primăriei Alba Iulia, tot prin internet, rugămintea de a corela semafoarele de pe 1 Decembrie, deoarece maşinile erau nevoite să oprească la fiecare dintre ele.

Atunci, primăria a răspuns: „Au fost comandate reţelele de transmisie şi antenele în vederea sincronizării semafoarelor. Se aşteaptă în cursul acestei săptămâni un import din Polonia, unde acestea sunt produse. Sperăm că săptămâna viitoare să le montăm şi să funcţioneze normal„.

Răspunsul citat a fost dat pe 15 OCTOMBRIE 2012 (!!), dar problemă încă există: ca să mergi de pe b-dul Horea către HCC, trebuie să stai la două din cele trei semafoare, în loc să aştepţi la doar unul dintre ele, şi anume la cel de la Hotelul Cetate (în caz că dacă vii dinspre giratoriul de pe Horea, nu ai noroc să prinzi verde când ajungi acolo)!

Problema aceasta ar putea fi rezolvată cu ajutorul semafoarelor „inteligente”, montate în  Cluj în locul tuturor celor normale, care reduc timpul de aşteptare, reglându-şi durata culorii verzi în funcţie de trafic.

Alexandru DĂNILĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea