Rămâi conectat

Ştirea Ta

STIREA TA: „Am plătit o viaţă întreagă CAS, iar acum nu sunt bani să ne putem face analizele de laborator”

Alexandra Mates

Publicat

în

În sistemul medical de stat, a fi asigurat nu mai reprezintă nicio garanţie că nu vei fi pus la plată în momentul în care apelezi la servicii medicale. Acest lucru a devenit din ce în ce mai frustrant pentru oamenii de rând care dacă se îmbolnăvesc trebuie să îşi aleagă bine momentul. Asta dacă vor să aibă parte de gratuităţi la analizele de laborator, de exemplu. Păcat că boala nu alege un moment anume.

Acest lucru ne-a fost semnalat şi de un cititor care după ani buni de cotizaţie la CAS a fost nevoit să plătească analizele de laborator, pentru că fondurile sunt insuficiente pentru a acoperi toate solicitările dintr-o lună.

„Am plătit o viaţă întreagă (49,9 ani) CAS, iar acum nu sunt bani să ne putem face analizele de laborator pentru internare în spital. De ce nu se pot face aceste analize pentru cei asiguraţi, să li se reţină copia biletului de trimitere de la medicul de familie, iar decontările să le facă laboratorul atunci când intră banii. Când nu au bani nici farmaciile suntem nevoiţi să achităm şi medicamentele integral, deşi multe medicamente sunt aprovizionate, cu plata la 15-30 zile. Distribuitorii pot aştepta un terţ, iar laboratoarele cu biletul de trimitere în mână nu vor. NU-I CORECT SĂ TRATĂM AŞA BOLNAVII”.

La solicitarea noastră, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a transmis un punct de vedere oficial vizavi de această problemă.

„Începând de astăzi, 12 februarie 2013, toate persoanele asigurate interesate, pot beneficia de analize de laborator gratuite, care se recoltează la Policlinica Judeţeană, pe baza biletului de trimitere al medicului de familie sau specialist. Acest lucru a devenit posibil prin obţinerea unor fonduri suplimentare de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.
În legătură cu solicitarea domnului Ioan Paştiu, managerii Spitalului vor analiza propunerea dânsului de a se recolta analizele medicale gratuite în avans (atunci când se epuizează fondurile) urmând ca acestea să fie decontate ulterior de CAS, pe baza biletelor de trimitere”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea