Rămâi conectat

Actualitate

Stimulentul de risc acordat personalului medical pe durata stării de urgenţă va fi oferit mai multor persoane: Cine va mai beneficia de 2.500 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe lângă personalul medical, vor primi stimulentul de risc de 2.500 lei acordat celor angajaţi în sănătate și personalul medical sau auxiliar care profesează în baza altor contracte decât cele individuale de muncă şi care s-a ocupat de bolnavii COVID-19, pe durata stării de urgenţă, potrivit unei OUG oficializate joi.

OUG 18/2021, publicată joi în Monitorul Oficial şi care modifică OUG 43/2020, stabileşte că şi personalul medical, medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în altă formă legală de exercitare a profesiei decât în baza unui contract individual de muncă şi care a ajutat la evaluarea, transportul, diagnosticarea şi tratamentului pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19 sau care s-a infectat ca urmare a activităţii prestate, pe durata stării de urgenţă, va primi stimulentul de risc lunar în valoare de 2.500 lei. Anterior, doar cei care erau angajaţi pe baza unui contract de muncă puteau beneficia de acest stimulent de risc.

În această categorie sunt incluşi şi cei care lucrează în cabinetele medicilor de familie, în laboratoarele de analize sau de imagistică, din ambulatoriile de specialitate, farmacii comunitare sau din cabinetele stomatologice.

Acest personal medical va primi maximum două stimulente de risc, pe perioada stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie – 14 aprilie 2020, iar celălalt pentru perioada 15 aprilie – 14 mai 2020, indiferent de numărul de zile lucrate în intervalele de timp menţionate.

În situaţia în care cei care pot primi acest stimulent au lucrat în mai multe cabinete medicale sau unităţi angajatoare, vor primi o singură sumă pentru fiecare lună, indiferent de locurile în care au profesat.

Pentru a se putea face plăţile către acest personal, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să elaboreze în termen de 30 de zile normele metodologice pentru aplicarea acestei OUG.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea