Rămâi conectat

Actualitate

Stănilă (Sportul Sebeş) şi Kiraly (CS Zlatna) doriţi la Europa Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mutări majore, transferuri surpriză în arealul „fotbalului mic” din judeţ

Pauza competiţională a adus, firesc multe mutări în „fotbalul mic” din judeţul Alba, combatantele din Liga a IV-a angrenate în cursa pentru prima poziţie încercând să-şi fortifice, prin planuri ţestute la gura sobei, efectivele în vederea unei primăveri ce se anunţă fierbinţi. Antrenorul Ştefan Fogoroşi, fost la Europa Alba Iulia a bifat azi prima zi de lucru la noua echipă, FC Cisnădie, cu care încearcă să promoveze în eşalonul secund. Între numele vizate de tehnicianul albaiulian se regăsesc Ponoran (22 ani, fostul său elev la Europa) şi Itu (33 ani, CSO Cugir) – golgheterul liderului Ligii a IV-a, cu 17 goluri. „Ponoran este în atenţia noastră, am avut deja discuţii preliminare, dar trebuie să mai aşteptăm câteva zile„, a afirmat Fogoroşi. Atacantul cugirean fost în Liga 1 la Internaţional Curtea de Argeş a refuzat propunerea de a trece la divizionara terţă. „N-am mers la Cisnădie când era Mănăilă antrenor, nu o să o fac acum. Mă simt bine la Cugir, am un contract mulţumitor, dacă va fi o ofertă mai bună de la un nivel superior o să o cântăresc bine„, a declarat Itu (ex-Săgeata Năvodari).

*Sportul Sebeş pierde „piese grele”, Stănilă şi M. Neagu

Nou-promovata din „Arini”, ocupanta ultimei poziţii pe podium va avea o viaţă grea în retur. Pe lângă plecarea  antrenorului Dan Comşa, Sportul Sebeş poate pierde „piese grele”, portarul Daniel Stănilă (31 ani, cel mai bun goalkeeper al turului cu numai 4 goluri încasate), aflat în negocieri avansate cu Europa Alba Iulia şi mijlocaşul Marius Neagu (25 ani, ce a trecut pe la CSM Sebeş, CS Zlatna), curtat intens de FC Voluntari (locul 8 în Seria a 2-a din Liga a III-a), cu care a ajuns la un acord.

*Bogdan Andone preia FC Voluntari!

Fost secund al lui Marius Şumudică la Rapid în stagiunea trecută, aiudeanul Bogdan Andone (37 ani, foto) va prelua azi, cu un contract pentru un sezon şi jumătate, echipa din oraşul ilfovean, situat în apropiere de capitală, înlocuindu-l pe Robert Niţă. În ideea de a utiliza returul pentru a închega o echipă de perspectivă, acesta vizează alţi doi fotbalişti din judeţul Alba, pe mai sus amintitul M. Neagu (aflat şi pe lista Europei Alba Iulia) şi pe mijlocaşul Aurelian Costan (22 ani), pregătit în toamnă de fratele său Radu Andone la Metalul Aiud.

*”Veteranul” Kiraly pe lista Europei

Europa Alba Iulia intenţionează să mizeze pe „experienţă” în partea secundă a stagiunii, punând pe lista de achiziţii fotbalişti bine cotaţi precum Stănilă (Sportul Sebeş), R. Andone (32 ani, Metalul Aiud), Kiraly (36 ani, CS Zlatna) şi A. Tulea (31 ani, Viitorul Biia, ce a evoluat în trecut la Inter Blaj, Gaz Metan Mediaş şi Jiul Petroşani), fost elev al noului antrenor Alin Hancăş în „Mica Romă”. Aiudeanul Radu Andone a fost ofertat ca jucător şi în calitate de „secund” al lui Alin Hancăş, însă fotbalistul de bandă stângă a refuzat elegant propunerea, preferând să continue cariera de „principal” pe banca tehnică a echipei din oraşul natal, Metalul Aiud. „De jucat vreau să mai joc fotbal, aştept să văd ce se va întâmpla la Zlatna, luni fiind reunirea„, a afirmat Nicolae Kiraly (foto, dreapta), colaboratorul lui Dorel Mureşan la penultima clasată a Seriei a 6-a din eşalonul terţ.
Excluşi din lot la finele turului „europenii” Andreica, A. Miclea şi H. Marian pot ajunge la Performanţa Ighiu, dacă cele două cluburi se vor înţelege, însă ultimii doi au şi propuneri să evolueze în primăvară pe Ampoi, la CS Zlatna, ce încearcă o întărire a lotului.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea