Stâlp al prosperității în România: Compania din Alba care a făcut cei mai mulți bani din județ

Economia din județul Alba este dominată de o firmă germană, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Star Assembly SRL, parte din grupul german Daimler AG, are cea mai mare cifră de afaceri realizată în judeţul Alba în 2017.

ELIT

Afacerile nete ale firmei Star Assembly SRL, care produce şi asamblează cutii de viteză pentru autoturismele de lux Mercedes Benz, au depăşit 7,32 miliarde lei în 2017 şi sunt de peste patru ori mai mari decât în anul 2016 (încheiat cu afaceri nete de sub 1,5 miliarde lei).

Profitul net al firmei a avut aceeaşi dinamică de creştere. Star Assembly SRL a realizat în 2017 profit net care a depăşit 246 milioane lei, de peste patru ori mai mare decât în 2016, potrivit bilanţurilor de pe mfinante.ro, comparate de Economica.net. Firma a avut, în medie, peste 1.800 de angajaţi în 2017.

Liderii din 11 judeţe au realizat în 2017 profituri nete cu cel puţin 20% mai mari decât în 2016, reiese din datele ONRC şi de pe Ministerul de Finanţe, comparate de Economica.net:

Alba

 • Star Assembly SRL, care produce şi asamblează cutii de viteză pentru autoturismele de lux Mercedes Benz, lider în Alba, a avut 2017 profit net care a depăşit 246 milioane lei, de peste patru ori mai mare decât în 2016.

Bacău

 • Retailerul de bricolaj Dedeman a avut anul trecut profit net de peste 889,12 milioane lei, cu aproape 25% mai mare decât în 2016, potrivit datelor publicate pe mfinante.ro, pe care le-am comparat.

Bihor

 • Celestica Romania SRL, subsidiara din ţara noastră producătorului canadian de componente pentru echipamente electronice, lider în Bihor, a realizat profit net de peste 12,14 milioane lei, cel puţin dublu faţă de cel din 2016 (încheiat cu circa 5 milioane lei profit net), conform mfinante.ro.

Cluj

 • Firma Mol Romania Petroleum Products SRL, o subsidiară a grupului ungar MOL, prin care este operat lanţul de benzinării MOL, a terminat anul 2017 cu profit net de 183,3 milioane lei, cu aproape 20% mai mare decât în 2016.

Constanţa

 • Rompetrol Rafinare, companie controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas care administrează rafinăria Petromidia, a realizat profit net de 418,33 milioane lei, de peste cinci ori mai mare decât în 2016, arată bilanţurile disponibile pe mfinante.ro, comparate de Economica.net.

Dolj

 • Producătorul de automobile Ford România, lider în Dolj, a încheiat a anul 2017 profit net de 95,46 milioane lei, de cel puţin trei ori mai mare decât în 2016, potrivit mfinante.ro.

Giurgiu

 • Fabrica din Giurgiu a austriecilor de la voestalpine Steel & Service Center Group a realizat profit net de 31,52 milioane lei în 2017, cu 51% mai mare decât în 2016, arată bilanţurile de pe mfinante.ro, comparate de Economica.net.

Olt

 • Alro Slatina, al cărui acţionar majoritar este grupul rus Vimetco, lider în Olt, a terminat anul 2017 cu profit net de 317,68 milioane lei, de peste patru ori mai mare decât în 2016, arată bilanţurile depuse pe mfinante.ro, pe care Economica.net le-a consultat.

Prahova

 • Retailer german Lidl, care conduce economia din Prahova, a terminat anul 2017 cu profit de 352,76 milioane lei în 2017, cu 62% mai mare decât în 2016.

Sibiu

 • Producătorul de gaze Romgaz a încheiat anul 2017 cu profit net de 1,85 miliarde lei, cu 81% mai mare decât în 2016, potrivit bilanţurilor de pe mfinante.ro, comparate de Economica.net.

Vâlcea

 • Oltchim, societate aflată în reorganizare judiciară, a terminat anul 2017 cu profit net de 47,73 milioane lei, cu peste 83% mai mare decât în 2016.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro