Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sporul pentru COVID-19 bagă vrajba între bugetari: Angajații din primării vor și ei bani în plus pentru că sunt expuși riscului de infectare cu noul coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sporul pentru combaterea pandemiei de COVID-19 bagă vrajba bugetari. Angajații din primarii și consilii județene vor să primească și ei un spor la salariu, la fel ca angajații din prefecturi, pentru că, spun ei, sunt expuși riscului de infectare cu noul coronavirus. Premierul Florin Cîțu anunță că va analiza ordonanța dată de predecesorul său prin care unii bugetari primesc bani în plus pentru că se află în „prima linie”.

Potrivit unei ordonanțe de urgență, personalul direcțiilor de sănătate publică cu sarcini de serviciu pentru combaterea pandemiei, dar și angajații din prefecturi beneficiază din octombrie de un spor calculat la salariul de bază. Salariații din prefecturi, de exemplu, primesc un spor de 30 la sută.

Citește și: „DEZMĂȚ” la Instituția Prefectului din județul Alba. Angajații Prefecturii încasează un spor „COVID-19” de 30% din salariu

Sindicaliștii din administrația locală consideră măsura discriminatorie deoarece și alți salariați la stat lucrează în prima linie și au contact direct cu persoane posibil bolnave.

Cer ca și angajații din primării, consilii județene și instituții subordonate acestora, cum sunt direcțiile de asistență socială sau medicii din cabinetele școlare, să primească spor de Covid.

Sporul de Covid este acordat prin ordin al prefectului, la propunerea motivată a șefului direct. Prefectul și subprefectul nu primesc acest spor.

Liderii sindicatelor mari consideră că mai multe categorii de bugetari sunt nedreptățite.

Potrivit ordonanței de urgență aprobate de Guvernul Orban, sporul se acordă pe toată perioada stării de alertă.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea