// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Spitalul din Alba Iulia va avea un Consiliu Etic ce va analiza sesizările pacienților. Personalul medical votează reprezentanții

În cel mai scurt timp, Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia va înființa Consiliul Etic al instituției, la solicitarea Ministerului Sănătății. Potrivit informațiile de pe site-ul spitalului, acest forum va fi format din doi medici, un asistent, câte un reprezentant al administraţiei spitalului, Casei de Asigurări, al autorităţilor locale şi al asociaţiilor de pacienţi.

spitalul din Alba Iulia01Consiliul va  analiza sesizările pacienților din Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și vor propune sancțiuni acolo unde va fi cazul. Potrivit regementărilor legale activitatea Consiliului Etic va fi raportată și evaluată de reprezentanții Ministerului Sănătății, o dată la trei luni.

Membrii Consiliul Etic nu vor fi numiţi, ci vor fi aleşi. Pentru ca procesul de alegere al reprezentanţilor spitalului în acest consiliu să fie cât mai corect şi mai transparent sala de şedinţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost transformată pentru perioada 17-18 martie în „secție de vot”.

Tot personalul medical, medici și asistenți medicali își vor desemna opțiunea pentru unul dintre candidați.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a declarat că personalul medical s-a mobilizat pentru acest vot și a participat deja în număr mare la procesul de alegere al reprezentanților Consiliului Etic, încă din prima zi.

„Consiliul Etic este un instrument foarte util pentru stabilirea unei realații cât mai corecte cu pacientul. De altfel, fac apel la toate asociațiile de pacienți din județ să își desemneze membrii pentru acest Consiliu Etic, pentru ca acesta să poată funcționa la modul optim. Prezența reprezentanților asociațiilor de pacienți este esențială pentru realizarea unui parteneriat real în rezolvarea problemelor de etică”, a declarat managerul Nicoleta Coșarcă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la Spitalul din Alba Iulia va avea un Consiliu Etic ce va analiza sesizările pacienților. Personalul medical votează reprezentanții

 1. vio 18.03.2015 la 8:55

  Aha, consiliul etic. Asta va avea sarcina sa-l lamureasca pe pacient ca nu are dreptate. Cate cazuri cunoasteti cand colegiul medicilor a dat dreptate pacientului?

  • gg 18.03.2015 la 11:26

   Corect ! Cadrele medicale vor avea intotdeauna dreptate !

 2. Așa zis-a Burebista 18.03.2015 la 10:00

  Încrengătura de la colegiul medicilor e notorie. Care e diferența dintre acest consiliu și colegiu? Iată încă o portiță de scăpare pentru medici. Dacă colegiul medicilor va spune că medicul are dreptate se va pune contră acest consiliu? Nuuuuuu.

 3. toma 18.03.2015 la 10:16

  Decembrie 89, Televiziunea Romana Caramitru catre Dinescu: ,,Fa-te, Mircea ca lucrezi…..,,

 4. Rupertt 19.03.2015 la 6:31

  Fiss comisie ca sa ce? In comisie fac parte numa plicari si niste inculte de asistente care au dat examen sub asternutul doctorilor si acum deh vin toate mocanele de la kaufland in sus sa fie in comisia de etica.Habar nu aveti de pus o perfuzie daramite sa cunoasteti legea.E ceva de genul hai sal punem pe Nicolae Guta presedintele tarii mereti la cafele si tigari si la barfit ca acolo suteti bune cine stie se simt ei cu musca pe caciula si or sa sara la comentarii de cur in sus.Noroc bun si fara suparare astae adevarul oamenii de rand sufera

 5. Flyby 19.03.2015 la 8:31

  Ce etica in spitalul acesta? Asistentele de exemplu, sunt impartite in clanuri, unele mai vechi si cu noptile petrecute in paturile doctorilor inceraca sa le submineze pe altele, incercand sa le ia din drepturi, cum ar fi orele suplimentare. Se ajunge la servici la 7:30 sau mai tarziu si se pun direct la tigara si cafea in timp ce altele lucreaza. Echipamente care nu sunt omologate si la care doctorii ascund defectiuni grave. O zona de urgenta modernizata cu sume astronomice dar la fel de ineficienta ca inainte. Asistente si doctori care fara bani nu se uita la tine sau te nenorocesc pe viata daca nu cotizezi.
  Care etica? Etica pentru a cheltui alti bani.
  In acest spital spital e nevoie de profesionisti si oameni seriosi, nu politruci si jegosi care se cred ca pe vremea lui Ceausescu.

 6. pacientu' 19.03.2015 la 8:34

  Dupa ce am stat 7 ore la urgente, cand in sfarsit cineva m-a bagat in seama sunt in culmea fericirii, ce sesizare sa mai fac? Iar daca mi-am dat duhul… nici atat.