Spectacol caritabil pentru tinerii de la Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din Târsa

Cei 12 copii şi tineri ocrotiţi în Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din satul Târsa, comuna Avram Iancu, au avut parte marţi, 15 decembrie, de o zi emoţionantă, plină de surprize.

Ei au participat, împreună cu părintele Radu Novacovschi şi angajaţii casei de tip familial la spectacolul de colinde „Vine, vine… Moş Crăciun!”. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte „Regina Maria” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia. Programul artistic a cuprins colinde tradiţionale şi momente specifice datinilor strămoşeşti, prezentate de elevii militari, dar şi un recital de colinde pe patru voci susţinut de elevii hora tarsaLiceului de Arte „Regina Maria”, coordonaţi de prof. Daniela Rus. Spectacolul, care a avut loc în sala de festivităţi a colegiului militar albaiulian, a fost unul caritabil. Elevii militari şi cei de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”, alături de cadrele didactice şi militare au pregătit, pentru cei 12 copii şi tineri ocrotiţi în Casa de tip familial din Târsa, cadouri constând în haine, încălţăminte, alimente, jucării, fructe, dulciuri şi rechizite. „Pentru copii, această zi a fost deosebit de emoţionantă şi plină de surprize. Însoţiţi de elevi militari, au servit masa de prânz, au vizitat oraşul, ne-au colindat şi au participat la spectacolul dedicat sărbătorilor ce se apropie. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” au pregătit daruri pentru aceşti copii, constând în haine, încălţăminte, alimente, jucării, fructe, dulciuri şi rechizite. Gesturile de suflet şi solidaritatea exemplară ne-au adunat pe toţi într-o mare comunitate, cea a bucuriei. Astfel a fost posibil ca, într-o singură zi, zeci de inimi să bată la fel. Dar din dar se face rai!”, au precizat reprezentanţii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Citește și: Urări de Crăciun

Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din satul Târsa a fost înfiinţată în urmă cu 14 ani şi a găzduit până acum 21 de copii şi tineri abandonaţi sau orfani, aflaţi în plasament sau încredinţare din cauza situaţiei critice din familia lor naturală. „Lucrul cu care ne mândrim cel mai mult este că am reuşit să fim o familie. Au fost 21 de copii care au trecut prin casa noastră, iar acum sunt 12. Ceilalţi, fie s-au întors în familiile lor, fie ajungând la vârsta de 18 ani şi-au făcut rostul lor în viaţă, iar alţii au fost adoptaţi. Vreau să mulţumesc din toată inima domnului comandant al colegiului militar, care ne-a invitat astăzi aici şi tuturor celor care au făcut posibilă această bucurie pentru noi şi au donat cadourile pe care le-am primit şi de care ne bucurăm foarte mult”, a precizat părintele Radu Novacovschi, coordonatorul Casei de tip familial „Sfântul Nicolae” din Târsa.

La spectacolul de marţi s-a aflat în sală şi Andrei, un băiat în vârstă de aproape 12 ani, care a fost ocrotit în Casa de tip familial de la Târsa până la vârsta de 3 ani şi jumătate, când a fost înfiat de o familie din Alba Iulia. Andrei a ţinut să fie prezent la spectacol alături de părinţii săi adoptivi, pentru a-şi revedea prietenii şi personalul care l-a îngrijit. Casa de tip familial din Târsa funcţionează din anul 2001 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, fiind coordonată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În cadrul acestei case, copiii şi tinerii beneficiază de găzduire, hrană, servicii educative, de orientare şcolară şi profesională sau de servicii de consiliere socială şi psihologică.

foto: arhivă

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...