Rămâi conectat

Ştirea zilei

Soluție a Parchetului în cazul a patru medici de la Spitalul Alba, infirmată de instanța de judecată. S-a dispus trimiterea cauzei la procuror și continuarea cercetării penale

Publicat

în

Soluție a Parchetului în cazul a patru medici de la Spitalul Alba, infirmată de instanța de judecată. S-a dispus trimiterea cauzei la procuror și continuarea cercetării penale

Ancheta datează din 2013, după ce un copil de 12 ani a decedat în spital. Procurorii sunt obligați să reia cercetarea penală a medicilor.

O anchetă penală ce vizează decesul unui băiat în vârstă de 12 ani la Spitalul Județean de Urgență Alba nu este finalizată nici după 6 ani. A existat o trimitere în judecată în 2016, dar dosarul a revenit la Parchet, unde s-a dispus clasarea cauzei. Părinții copilului au contestat ordonanța procurorilor și au obținut reluarea cercetărilor.

În acest dosar sunt vizați patru medici de la Spitalul Județean care au fost cercetaţi de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. Dosarul a fost trimis în judecată în 2016, dar judecătorii de cameră preliminară au decis că actul de sesizare nu este corect întocmit şi au dispus returnarea rechizitoriului către Parchet pentru reluarea şi completarea cercetărilor.

Electrica Furnizare Discount

Tragedia care face obiectul acestui dosar a avut loc în aprilie 2013. Raul Onea, un băiat în vârstă de 12 ani, a murit în spitalul din Alba Iulia ca urmare a unei grave culpe medicale. După aproape 3 ani de la momentul retrimiterii cauzei la procurori, în martie 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a decis clasarea dosarului.

Părinții copilui decedat au contestat în instanță ordonanța Parchetului și au avut câștig de cauză ca urmare a unei decizii definitive pronunțate la Judecătoria Alba Iulia, în 8 ianuarie 2020.

”Desfiinţează soluţia de clasare adoptată prin ordonanţa nr. 1570/P/2013 din data de 29.03.2019 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, menţinută prin ordonanţa nr. 65/II/2/2019 din data de 05.06.2019 a prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi trimite cauza la procuror pentru continuarea cercetărilor în cauză, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, se precizează în minuta deciziei instanței.

Raul Onea suferea de o malformaţie genetică destul de gravă, sindromul Marfan. Este vorba despre o boală determinată de mutaţii ale genei FBN1 ce afectează ţesutul conjunctiv, fapt ce duce la afectarea ochilor, sistemului cardio-vascular şi a scheletului osos, determinând o creştere necontrolată în înălţime. Băiatul avea la 12 ani o înălţime de circa 1,96 metri.

În data de 2 aprilie 2013, copilului i s-a făcut rău la şcoală, acuzând dureri în piept după ce a urcat scările pentru a ajunge la sala de clasă. A fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Alba Iulia, a fost consultat de medicul pediatru din cadrul UPU şi internat în secţia de pediatrie. După-amiaza, durerile în piept ale băiatului au revenit, aşa că mama acestuia a solicitat intervenţia unui cardiolog. Mama susține că medicii nu au dau curs acestei solicitări. Seara, băiatul a decedat în spital în urma unui stop cardio-respirator.

După înmormântarea băiatului, părinţii acestuia au depus o plângere penală, în care au acuzat săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă.

După aproape trei ani, în februarie 2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată a patru medici consideraţi răspunzători pentru decesul copilului. Este vorba despre doi medici de specializare pediatrie (unul de la UPU şi celălalt din cadrul secţiei), un doctor de medicină internă şi un altul din cadrul UPU. Tot calitate de ”inculpat” a avut şi Spitalul Judeţean Alba. După infirmarea ordonanței Parchetului, cei patru medici vor reveni în atenția și în fața procurorilor.

Publicitate

Ştirea zilei

CRIZA prețurilor la energie: Este afectat Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia de aceste scumpiri? Ce demersuri a întreprins instituția, în numele pacienților

Publicat

în

CRIZA prețurilor la energie: Este afectat Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia de aceste scumpiri? Ce demersuri a întreprins instituția, în numele pacienților

Scumpirile la electricitate şi gaze naturale afectează şi instituţiile publice, nu doar consumatorii casnici.  Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a realizat toate demersurile necesare pentru a beneficia de cele mai bune prețuri de pe piață, spun reprezentanții acestuia, iar procedurile de achiziții se realizează prin bursă.

La gaz, au adăugat aceștia, conform OUG 118/2021 prețul maxim nu va depăși suma de 250 lei/MWh întrucât spitalul a formulat cerere către furnizorul de gaz pentru plafonare. Astfel, tarifele nu vor putea crește mai mult de 2,5 ori. Noul contract, cu noile scumpiri, a intrat în vigoare începând cu ianuarie 2022 și nu avem încă facturi pentru luna ianuarie.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Care este situația facturilor din decembrie 2021, comparativ cu decembrie 2020

„La gaz, în decembrie 2021, valoarea facturii a fost mai redusă, cu 42%, față de luna decembrie 2020, dar și consumul de gaze a fost mai redus, cu 13%, în decembrie 2021 față de luna decembrie 2020. (așa cum am precizat, noul contract intră în vigoare în ianuarie 2022 când facturile vor fi mai mari, dar nu vor depăși plafonul per MWh).

La energia electrică scumpirile s-au produs, iar prețul per MWh, de luna trecuta, va fi similar cu cel din aceasta luna. Astfel, în decembrie 2021, am plătit o factură mai mare, cu 90%, față de decembrie 2020, dar și cantitatea de energie electrică consumată a fost mai mare, cu 25%, în luna decembrie 2021 față de luna decembrie 2020 (și la energia electrică beneficiem de un preț sub plafon).”

Aceste date au fost transmise de către reprezentanții Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, la solicitarea ZiarulUnirea.ro

SJU Alba Iulia se numără astfel printre unitățile medicale cele mai „norocoase”, din țara noastră, în ceea ce privește valoarea facturilor la utilități care trebuie achitate.

Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Huși a primit o factură de 80.000 de lei, doar la gaze, conform cu noile prețuri.

În condiţiile în care, în cursul anului 2021, toate facturile la apă, gaze şi electricitate, pe o lună, însumau, în medie, o cheltuială de aproximativ 96.000 de lei, scrie publicația Vremea Nouă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT RUTIER GRAV pe A1: Mașina firmei de pază care patrulează autostrada s-a făcut zob

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT RUTIER GRAV pe A1: Mașina firmei de pază care patrulează autostrada s-a făcut zob

Circulația se desfășoară momentan doar pe banda a doua pe autostrada A1, la kilometrul 471, sensul de mers de la Lugoj spre Timișoara. Puțin după ora 15:00, o camionetă a acroșat autoturismul firmei de pază care patrulează pe autostradă, mașină care se afla oprită pe banda de urgență.

În urma accidentului, banda de urgență și banda 1 sunt închise, circulația desfășurându-se doar pe banda 2, până la îndepărtarea efectelor coliziunii. Impactul a fost unul puternic, mașina firmei de pază fiind practic distrusă, făcută zob.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Focar de COVID-19 la Judecătoria Blaj: Instituția își va restrânge activitatea până în 24 ianuarie

Publicat

în

Focar de COVID-19 la Judecătoria Blaj: Instituția își va restrânge activitatea până în 24 ianuarie

Astăzi, 20 ianuarie 2022, a avut loc o ședință a Colegiului de Conducere al Curții de Apel Alba Iulia, în cazul celor nouă cazuri de COVID-19 depistate la Judecătoria Blaj.

Prin adresa nr. 73/I/I/A/38 din data de 20.01.2022 preşedintele Judecătoriei Blaj a informat Colegiul de conducere al Curţii de Apel Alba Iulia despre numărul mare de judecători şi personal auxiliar al instanţei care a fost depistat pozitiv cu Covid 19 şi, în temeiul art. 2 din Legea nr. 114/2021, a propus restrângerea activităţii de judecată a întregii instanţe până la data de 24.01.2022, inclusiv.

Electrica Furnizare Discount

În ceea ce priveşte compartimentul arhivă/registratură s-a propus fie restrângerea activităţii până la data de 25.01.2022 inclusiv, fie delegarea unui grefier arhivar din cadrul altei instanţe pentru data de 24.01.2022.

Informează, de asemenea, că la acest moment activitatea Judecătoriei Blaj nu se poate desfăşura întrucât nici un grefier ori grefier arhivar nu este în activitate.

Colegiul de conducere al Curții de Apel Alba Iulia a hotărât:

Art. 1 – Aprobă propunerea de restrângere a activităţii de judecată a Judecătoriei Blaj pentru perioada 20.01.2022 – 24.01.2022, inclusiv.

Art. 2. Prezenta hotărâre se comunică de îndată Judecătoriei Blaj şi Consiliului Superior al Magistraturii şi se publică pe site-ul Curţii de apel Alba Iulia, pe site-ul Judecătoriei Blaj din cadrul portalului instanţelor de judecată http://portal.just.ro, precum şi, în extras, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare