// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Șoimii Lipova – Metalurgistul Cugir, derby-ul ce poate lămuri, sau încurca, ecuația promovării!

Șoimii Lipova – Metalurgistul Cugir, derby-ul etapei a 12-a din Seria a 4-a a eșalonului terț, programat mâine, la Pîncota se anticipează clar un meci de “șase puncte”!

Gruparea din Arad este prima în topul celor 5 lideri din Liga a 3-a, ca și distanță față de urmăritoare, având un avans de cinci puncte față de ACS Dumbrăvița, situată pe poziția secundă și șase raportat la gruparea de sub Drăgana, pretendenta la promovare. Formația pregătită de Flavius Sabău se mândrește cu faptul că pe teren propriu a reușit maximum de puncte, marcând cel mai mult în fața fanilor dintre toate echipele de pe a treia scenă, 23 de goluri în 6 confruntări. “Este un meci important, ca și toate celelalte, într-o serie extrem de imprevizibilă și echilibrată. Jucăm împotriva primei clasate, vom încerca să scoatem maximim și suntem conștienți că avem atuuri care ne dau dreptul să sperăm la un rezultat pozitiv, să speculăm slăbiciunile oponentului”, a spus antrenorul Călin Moldovan.

*Călin Moldovan: “Nu se va decide nimic în privința promovării!”

Cugirul a înregistrat un singur eșec stagional, acum două etape, tot în Arad, când aiudeanul Szabocs Szekely a înscris o dublă decisivă într-un meci controlat de vizitatori, ce au irosit și un penalty prin Făgărășanu. Actuala echipă a fostului mijlocaș cugirean Mădălin Popa a trecut “examenul” rundei anterioare, pe “Cetate”, când a blocat definitiv speranțele “alb-negrilor”, dar acum o așteaptă un duel mult mai dificil cu echipa lui Călin Moldovan, ce este decisă să puncteze în județul rival. Nouă dintre cele 10 puncte externe obținute de prima clasată-surpriză au fost culese din disputele cu “albanezele”, după 5-1 la Ocna Mureș, 3-0 la Galda de Jos și 1-0 la Alba Iulia, situație ce confirmă, până în prezent, dominația Aradului versus Alba (11 jocuri între reprezentantele celor două județe, numai două remize ale echipelor din Alba!). “Indiferent de rezultatul ce se va înregistra, nu se va decide nimic în privința promovării. Nu avem parte de adversari ca și în anii trecuți, gen ASU Poli Timișoara, Hermannstadt sau “U” Cluj, însă Șoimii Lipova reprezintă o echipă puternică a seriei, nu degeaba este pe prima poziție în acest moment. Liderul a avut conjunctura unui program lejer la starului sezonului, există și omogenitatea dată de faptul că au un nucleu de 4-5 jucători ce activează aici încă din Liga a 4-a, pe arădeni i-a dus valul rezultatelor pozitive, au menținut ritmul, iar victoria de la Alba Iulia ne pune în gardă”, a mai spus “principalul” Cugirului.  În distribuția “roș-albaștrilor” vor reveni Șaucă – după suspendare, I. Tătaru și Dicu – după problemele medicale, înregistrându-se o singură absență, G. Goronea – recidivă a accidentării.

Dan HENEGAR