Actualitate
Smithfield Foods contribuie cu 2 milioane de dolari la eforturile de ajutorare a populației afectate de criza din Ucraina
Smithfield Foods contribuie cu 2 milioane de dolari la eforturile de ajutorare a populației afectate de criza din Ucraina
Compania alimentară la nivel global va oferi 1 milion USD către patru parteneri filantropici care oferă asistență refugiaților și victimelor războiului din Ucraina și va asigura produse alimentare și alte tipuri de donații în bunuri, în valoare de 1 milion USD.
SMITHFIELD, Virginia, 21 martie 2022—Smithfield Foods, Inc. a anunțat astăzi donații în valoare totală de 2 milioane USD destinate eforturilor de ajutorare a cetățenilor din Ucraina și a celor care caută refugiu în zonele învecinate. Ca răspuns la escaladarea violențelor din Ucraina, Smithfield va extinde eforturile de asistare a celor afectati și de relocare a refugiaților în curs de desfășurare prin intermediul operațiunilor sale din Europa Centrală prin oferirea a câte 250.000 USD către fiecare dintre următoarele organizații non-profit:
• Rețeaua Globală a Crucii Roșii, inclusiv Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), care oferă asistență imediată și sprijin în recuperare pe termen lung, precum și servicii umanitare esențiale în Ucraina și în țările învecinate, inclusiv adăposturi temporare, consiliere, servicii de sănătate și provizii.
• Mercy Chefs, organizație parteneră a companiei pentru ajutorare în caz de situații de urgență din Statele Unite care, în prezent, depozitează și distribuie în Ucraina și refugiaților de la granița ucraineană.alimente neperisabile, fructe proaspete, lapte praf pentru copii și alte produse de bază
• Save the Children/Organizația Salvați Copiii, o organizație la nivel global care oferă ajutor umanitar copiilor și familiilor acestora din Ucraina și din regiune, inclusiv alimente, apă, truse de igienă precum și sprijin psihosocial și ajutor financiar.
• World Central Kitchen (WCK), o organizație non-profit de ajutorare în cazul crizelor umanitare, climatice și comunitare la nivel mondial ce oferă în acest moment asistență refugiaților din sudul Poloniei, România, Republica Moldova și Ungaria și care colaborează cu restaurante din Ucraina pentru a oferi mese calde tuturor celor care au nevoie.
”La fel ca întreaga lume, ne simțim umili și profund mișcați de rezistența poporului ucrainean”, a declarat Shane Smith, Președinte și Director Executiv al Smithfield Foods. ”În ultimele săptămâni, membrii echipei noastre din Europa Centrală s-au mobilizat pentru a oferi ajutor cetățenilor ucraineni. Suntem extrem de mândri de inițiativele pe care familia noastră Smithfield le-a întreprins în apropierea granițelor și ne angajăm să continuăm să sprijinim și să amplificăm acțiunile lor de binefacere.”
Amprenta globală a Smithfield cuprinde operațiuni în șapte țări din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Marea Britanie, Ungaria, Polonia, România și Mexic. De la începutul violențelor, la sfârșitul lunii februarie, Smithfield Europa – societățile Smithfield Polonia (Animex și Agri Plus), Smithfield România, Smithfield UK și Mecom din Slovacia și Ungaria – au oferit sprijin dedicat membrilor echipei ucrainene și refugiaților din regiune, asigurând transport, cazare, locuri de muncă și alte tipuri de asistență.
În plus, Smithfield Europa s-a angajat în oferirea de donații de proteină animală către cantinele sociale și adăposturile temporare din regiune. Împreună, aceste eforturi de ajutorare în curs de desfășurare se vor ridica la aproximativ 1 milion USD sub formă de contribuții în bunuri.
”În mijlocul celei mai mari crize a refugiaților din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, facem tot ce putem pentru a ajuta, începând cu membrii echipei noastre ucrainene”, a declarat Luis Cerdan, Vice-președinte Executiv Smithfield Foods, Operațiuni pe Europa.” Întrucât majoritatea refugiaților s-au refugiat în țările limitrofe Ucrainei, unde sunt localizate operațiunile noastre, simțim o responsabilitate sporită la nivel de Smithfield Europa de a oferi sprijin integrat în această perioadă tragică.”
În fiecare an, Smithfield contribuie cu milioane de dolari și donații în bunuri la nivel mondial pentru a sprijini combaterea foametei, educația și dezvoltarea comunităților locale. Puteți afla mai multe detalii despre angajamentul continuu al Smithfield de a ajuta comunitățile în care trăiesc și lucrează angajații săi, prin accesarea acestui link.
Comentarii din partea partenerilor Smithfield de ajutorare în caz de dezastru:
Mercy Chefs: ”Achiziționarea și livrarea de alimente și provizii pentru refugiații ucraineni din România și de peste granița cu Ucraina are un impact mai mare decât orice altceva am făcut până acum”, a declarat Gary LeBlanc, fondator și Director Executiv al Mercy Chefs.
”Această donație incredibilă din partea Smithfield Foods ne permite să ajutăm mii de refugiați care fug din Ucraina și să le livrăm alimente celor care au rămas în Ucraina. Suntem extrem de recunoscători tuturor celor de la Smithfield Foods pentru oportunitatea de a-i ajuta pe oamenii din Ucraina.”
Save the Children: ”Organizația Salvați Copiii este extrem de recunoscătoare companiei Smithfield Foods pentru sprijinul acordat în această perioadă de criză din Ucraina”, a declarat Luciana Bonifacio, Director de Dezvoltare a Afacerilor, Save the Children.” Acest parteneriat va contribui la protejarea copiilor de orice pericol și la satisfacerea nevoilor urgente ale copiilor și familiilor acestora care se află în mare pericol în Ucraina și în regiunile învecinate.”
World Central Kitchen: ”Organizația World Central Kitchen este recunoscătoare pentru sprijinul și încrederea Smithfield în misiunea noastră. Ne împărtășesc astfel convingerea că o masă servită este mai mult decât o hrană, este o speranță și un semn că există persoane cărora le pasă”, a declarat Jason Collis, Vice-președinte al WCK. ”Sprijinul acesta ne va permite să continuăm să oferim mese proaspete și reconfortante ucrainenilor care își părăsesc casele, precum și celor care rămân în țară.”
Despre Smithfield Foods, Inc.
Cu sediul central în Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară cu rădăcini în agricultură și cu o prezență la nivel mondial. Cu peste 60.000 de angajati la nivel global, suntem dedicați să producem ”Hrană bună. În mod responsabil ®” și continuăm să fim una dintre cele mai importante companii de proteină integrată pe verticală din lume.
Suntem primii care timp de mai bine de două decenii punem în aplicare standarde de sustenabilitate, inclusiv angajamentele noastre ca lider în industrie de a reduce nivelul emisiilor de carbon în cadrul operațiunilor deținute de compania noastră din SUA și de a reduce până în 2030, nivelul emisiilor de GHG cu 30% în întregul lanț valoric din SUA.
Credem în puterea proteinei de a pune capăt insecurității alimentare și, în această direcție, am donat până acum sute de milioane de porții de alimente comunităților din care facem parte. Smithfield se mândrește cu un portofoliu de mărci emblematice de înaltă calitate, cum ar fi Smithfield®, Eckrich® și Nathan’s Famous®, printre multe altele. Pentru mai multe informații, vizitați pagina www.smithfieldfoods.com, sau conectați-vă cu noi pe Facebook, Twitter, LinkedIn și Instagram.
Actualitate
Klaus Iohannis, mediator între reprezentanții sindicatelor din Educație și Guvern: Cum se dorește rezolvarea revendicărilor salariale
Klaus Iohannis, mediator între reprezentanții sindicatelor din Educație și Guvern: Cum se dorește rezolvarea revendicărilor salariale
În cursul zilei de marți, 30 mai, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat disponibilitatea de a garanta, ca mediator, încheierea unui acord politic pentru rezolvarea revendicărilor salariale.
Președintele României a primit, marți, la Palatul Cotroceni, o delegație a liderilor sindicatelor din educație, în contextul grevei generale declanșate în învățământ, informează Administraţia Prezidenţială.
Citește și: Greva profesorilor: Ordonanță pentru salariile din învățământ, „ca urmare a discuţiilor purtate cu sindicatele”
“Președintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanții profesorilor despre revendicările acestora și le-a transmis că le înțelege îngrijorările și solicitările, care sunt firești și legitime. Asigurarea unui mediu de învățare propice pentru fiecare elev nu poate fi realizată fără ca profesorii să beneficieze de condițiile adecvate pentru a-și desfășura activitatea.
Președintele României le-a transmis liderilor sindicali că doar prin dialog, printr-o abordare constructivă și deschisă, vor putea fi identificate soluții rezonabile care să satisfacă atât doleanțele profesorilor, cât și nevoile și aspirațiile elevilor și ale părinților. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că rezolvarea blocajului din educație și finalizarea grevei sunt cruciale pentru buna desfășurare a anului școlar și pentru menținerea unui climat de stabilitate în sistemul educațional. Pentru a asigura dreptul fundamental la educație al tuturor elevilor sunt prioritare încheierea mediilor și organizarea examenelor naționale.
În urma discuțiilor de astăzi, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional.
Președintele României îndeamnă toate părțile angajate în dialogul instituțional să dea dovadă de responsabilitate și flexibilitate în procesul de negociere și să înțeleagă că soluțiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile și solicitările profesorilor.
Președintele Klaus Iohannis a reiterat că educația este un domeniu prioritar pentru viitorul României, iar adoptarea noilor legi ale educației în Parlament constituie cea mai bună dovadă în acest sens.
Președintele României și reprezentanții sindicali au evidențiat că legislația rezultată din proiectul „România Educată” aduce o serie de îmbunătățiri semnificative și au agreat ca împreună să depună eforturile necesare pentru punerea în aplicare a acestor prevederi, care creează cadrul optim pentru dezvoltarea generațiilor de azi și de mâine. Toate aceste măsuri vor genera un sistem de învățământ modern, care garantează cadrelor didactice statutul pe care îl merită și care oferă tuturor elevilor condițiile optime pentru a-și atinge potențialul”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.
Actualitate
Militarii se vor pensiona la 65 de ani: Ce mai prevede reforma anunțată de premier
Militarii se vor pensiona la 65 de ani: Ce mai prevede reforma anunțată de premier
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, într-o postare pe Facebook, că, prin noua lege a pensiilor, vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați și personalul auxiliar din instanțe și că se va aplica un impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale.
Sunt două paliere extrem de importante în ceea ce privește această reformă.
Pe de o parte, avem creșterea vârstei standard de pensionare până la 65 de ani pentru diplomați, personal auxiliar din instanțele judecătorești, dar și pentru personalul militar. Va crește eșalonat vârsta standard de pensionare până în 2035, de la 60 de ani, cât este acum, la 65 de ani.
Citește și: IMPOZITARE PENSII 2023: Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit
Pe de altă parte, mai este și o reformă pe care o propun liderii coaliției pentru recalculare a pensiilor speciale sau de serviciu, cum sunt ele cunoscute.
”Pensia fiecărui cetățean trebuie să reflecte importanța muncii sale de o viață și contribuția la sistemul public.
Modificarea proiectului de lege privind pensiile de serviciu, aflat în dezbaterea Parlamentului, este necesară pentru ca România să poată beneficia în continuare de cele aproape 30 de miliarde de euro din PNRR. Printr-o serie de amendamente pe care coaliția de guvernare și le asumă, corectăm aceste inechități și introducem reformele asupra cărora ne-am angajat pentru ca România să beneficieze de fondurile europene disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Se corelează vârsta standard de pensionare cu sistemul public de pensii pentru a elimina excepțiile. Pentru diplomați și personalul auxiliar din instanțele judecătorești vârsta standard de pensionare va crește la 65 de ani. Același principiu se va aplica personalului militar, în mod etapizat, până în 2035. De asemenea, se majorează eșalonat, până în ianuarie 2034, vechimea minimă în specialitate la 25 de ani pentru mai multe categorii de salariați – diplomați, funcționari parlamentari, angajații Curții de Conturi.
Citește și: Noutăți pensii 2023 | Ce șanse sunt să mai crească pensiile în acest an?
Se reduce numărul beneficiarilor pensiilor de serviciu prin excluderea personalului asimilat, respectiv a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, angajaților încadrați pe funcții de execuție specific în cadrul misiunilor diplomatice.
Veniturile din pensie trebuie să fie proporționale contribuției la sistemul public și nicio pensie de serviciu nu va depăși venitul obținut în perioada de activitate.
Se propune Parlamentului modificarea bazei de calcul pentru alinierea la sistemul public, începând cu anul viitor. Dacă în prezent erau avute în vedere veniturile din ultimele 12 luni, această perioadă va crește eșalonat la 300 de luni.
Se reajustează procentul aferent unei baze de calcul de la 80% la 65% pentru toate categoriile de beneficiari.
Pentru pensiile aflate în plată, se are în vedere aplicarea unui impozit de 30% pentru partea din venitul din pensii care depășește nivelul câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și excede aplicării principiului contributivității. Sunt prevăzute unele corelări pentru a respecta principiul contributivității, esențial în legea pensiilor publice.
Printr-o altă propunere se elimină mecanismul de actualizare a pensiilor magistraților odată cu creșterea indemnizațiilor brute lunare ale judecătorilor și procurorilor aflați în activitate. În plus, se va iniția la nivelul Guvernului un proiect de lege privind plafonarea veniturilor din pensie pentru magistrați, având în vedere că celelalte pensii de serviciu au veniturile plafonate din septembrie 2017. De asemenea, se va reveni cu o inițiativă privind recalcularea pensiilor magistraților, aflate în plată, pentru a elimina inechitățile generate de diferențele de venituri.
Aceste amendamente vin în urma discuțiilor purtate de ministrul Muncii la Bruxelles. Alături de Legea Pensiilor și Legea Salarizării, completăm astfel pachetul de reforme pe care România trebuie să și-l asume în acest an prin PNRR, oferind sustenabilitate și echitate sistemului public de salarii și pensii”, a transmis premierul Nicolae Ciucă într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.
Sursa: antena3.ro
Actualitate
GREVA profesorilor din România. Noua ofertă a Guvernului pentru sindicate: Venit net de 4.000 de lei, în două tranșe pentru cadrele didactice
GREVA profesorilor din România. Noua ofertă a Guvernului pentru sindicate: Venit net de 4.000 de lei, în două tranșe pentru cadrele didactice
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții liderilor sindicatelor din Educație.
Citește și: Greva profesorilor: Ordonanță pentru salariile din învățământ, „ca urmare a discuţiilor purtate cu sindicatele”
În cadrul dialogului, la care a participat și ministrul Educației, Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea veniturilor personalului din Învățământ.
„În privința majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanțiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învățământ la nivelul salariului mediu brut pe economie. Astfel, la nivelul coaliției de guvernare, așa cum a fost deja convenit și ulterior prezentat luni, 29 mai a.c., în cadrul întâlnirii liderilor coaliției cu reprezentanții sindicatelor din educație, va fi asumat un acord în acest sens, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.
Citește și: GREVA profesorilor: Ce le propune Guvernul pentru a se întoarce la cursuri
În privința solicitărilor privind majorarea veniturilor din Educație, până la intrarea în vigoare a noii grile, în condițiile în care deja prin măsurile luate la nivelul acestui Guvern toate veniturile personalului din Educație au ajuns la maximul din grilă, au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să îi fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic, un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie.
Aceste măsuri asumate la nivelul Guvernului vin în completarea alocărilor bugetare deja implementate de către actualul Executiv privind majorarea la maximul grilelor prevăzute de Legea 153/2017 întregului personal din Educație, alături de investițiile în infrastructura sistemului de învățământ”, transmite Guvernul României.
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
„Marți vor primi răspunsul!”: Profesorii intră în a doua săptămână de grevă generală și decid mâine ce se va întâmpla cu protestul lor
-
Sportacum 7 ore
FOTO: Blăjenii Sebastian Micu și Dorin Moraru, campioni universitari la volei cu CSU UVT Timișoara, al doilea an consecutiv
-
Sportacum 11 ore
Trei medalii de argint pentru judoka CS Unirea Alba Iulia, Alexandru Sibișan și Laura Alexia Bogdan, obținute la cele mai importante competiții naționale
-
Ştirea zileiacum 8 ore
FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, pe podium la Olimpiada de creativitate științifică-echipe, etapa județeană. Pe ce locuri s-au clasat
-
Actualitateacum 11 ore
Dacia Sandero, al doilea cel mai bine vândut autoturism din Europa. Cu ce alte autoturisme se „luptă”
-
Ştirea zileiacum 8 ore
Minivacanța de 1 iunie și de Rusalii 2023: Ce beneficii au românii care lucrează în această săptămână