Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Smart School la Ciugud – Proiectul pentru prima școală „smart” la… țară, din România, a intrat în finala competiției Țara lui Andrei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural” a fost selectat în finala competiției naționale Țara lui Andrei, iar, marți, 25 iunie, va fi prezentat oficial în fața juriului. Ciugudul vrea să dezvolte un proiect ambițios și să înființeze prima școală „smart” din mediul rural din România. Astfel comunitatea dorește să promoveze un concept național prin care să demonstreze că tehnologia poate fi soluția prin care educația în mediul rural se poate dezvolta și copiii pot fi atrași spre procesul de învățare folosind soluții tehnologice inovatoare și inedite.

„Smart School la Ciugud…suntem tot mai aproape de îndeplinirea visului de a realiza la Ciugud prima școală „smart” din mediul rural din România. Proiectul nostru a ajuns în etapa finală a competiției „Țara lui Andrei” și marți vom susține în fața juriului ideea noastră. În numele copiilor din Ciugud și al echipei administrației locale vreau să VĂ MULȚUMESC pentru că ați crezut în noi, ne-ați votat și ne-ați încurajat să visăm. La Ciugud am muncit mereu ca visele noastre, mai mici sau mai mari, să prindă aripi și să se transforme în realitate. De această dată vrem să demonstrăm că școala are un viitor și în satul românesc…vrem să arătăm că evoluția nu înseamnă să fugim cu toții la oraș, ci să creștem mari în comunitățile noastre chiar dacă acestea sunt „la țară”. Școala de la țară poate fi ca afară…și ne încăpățânăm să facem o școală inteligentă care va pregăti viitorii cetățeni inteligenți ai comunității noastre”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comuna, cunoscută pentru faptul că a atras cele mai multe fonduri europene, a intrat cu proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural” în competiția Țara lui Andrei. Ciugudul vrea să transforme din toamnă școala gimnazială din localitate într-o „smart school” în care copiii să beneficieze de mijloace inteligente educaționale precum manuale digitale, table interactive, bibliotecă virtuală, catalog electronic sau o platformă prin care profesorii, elevii și părinții pot interacționa. O soluție inovatoare este și posibilitatea oferită copiilor, care din motive medicale lipsesc de la cursuri, aceștia putând să asiste la ore conectându-se de acasă la un sistem audio video cu un user și o parolă. De asemenea elevii din Ciugud nu vor mai fi obligați să care un ghiozdan plin cu cărți la școală, ci vor primi un e-book reader pe care vor fi încărcate în formă digitală toate manualele și cărțile de care au nevoie în procesul educațional. „Smart school” înseamnă o școală inteligentă care pregătește viitorii cetățeni inteligenți ai comunității dar și dovada că se poate face învățământ de calitate și în mediul rural.

În prezent, comuna Ciugud încearcă să promoveze la nivel național conceptul de ”smart village” dorind să implementeze numeroase soluții inovatoare pentru a fi mai aproape de cetățean (prima comună din România care are automate de plată pentru taxe și impozite locale, implementarea iluminatului inteligent, asigurarea electricității cu ajutorul unei microcentrale eoliene sunt câteva proiecte deja implementate). Următorul pas este „școala inteligentă”, iar la Ciugud va funcționa prima școală de acest fel din mediul rural din România care se dorește un proiect pilot pentru dezvoltarea învățământului din satul românesc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de doamnele profesoare Todor Cornelia si Crișan Monica au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea