Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sindicaliștii de la Fabrica de Arme Cugir nemulțumiti de fabricarea la Plopeni a puştilor marca „Beretta”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de fabricarea la Plopeni a puştilor marca „Beretta”

Printr-o adresă înaintată Guvernului României (în atenția doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă), Sindicatul „Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir condus de președintele Ioan Neagu (foto) își exprimă nemulțumirea față de decizia Ministerului Economiei de a înființa la Plopeni o întreprindere mixtă destinată montării puștilor de asalt marca „Beretta”.

„În timp ce Societatea Fabrica de Arme Cugir S.A. se străduiește pentru a omologa o armă de asalt calibrul NATO, fără sprijin de la acționarul majoritar – statul român, Guvernul României a considerat că este mai simplu să achiziționeze un produs din afara țării, în loc să sprijine fabricarea acestei arme, de aceeași performanță, în România.

O decizie care ne nemulțumește și față de care ne rezervăm dreptul de a organiza acțiuni de protest în perioada următoare”, se arată în scrisoarea trimisă Guvernului de către președintele Sindicatului „Apărarea”.

Sindicaliștii își exprimă nedumerirea față de atitudinea Ministrului Economiei, Niculae Bădălău, de a face publicitate, la un post național de televiziune, unei firme străine, în dauna firmelor românești producătoare de armament de infanterie, aflate nu de mult timp în subordinea ministerului pe care îl conduce.

Prin intermediul respectivei adrese, „Apărarea” Cugir folosește prilejul de a atrage atenția Guvernului României că societățile din industria de apărare au mari probleme cu retehnologizarea, cu condițiile de muncă la nivelul din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cu o salarizare aflată mai aproape de salariul minim pe economie și cu un număr de salariați de aproximativ 8% față de anul 1990.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea