Rămâi conectat

Actualitate

Sfântul Ștefan, celebrat pe 27 decembrie. Ce este bine să faci în această sărbătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfântul Ștefan, celebrat pe 27 decembrie. Ce este bine să faci în această sărbătoare

Mâine, 27 decembrie, este ziua în care peste 450.000 de oameni își serbează onomastica de Sfântul Ștefan, cei mai mulți fiind bărbați cu numele Ștefan, Fănel, Ștefănel, Fănică, Fane și Istvan, potrivit informațiilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Femeile se numesc Ștefania, Ștefana, Fana, Fănica, Fănuța.

Citește și: Mesaje de SFANTUL STEFAN. URARI și FELICITARI care pot fi transmise prin SMS de Sfântul Ștefan

Sfântul Ștefan a fost întâiul mucenic ce și-a dat viața pentru credință. El a fost și primul dintre diaconi, ales la propunerea Sfinților Apostoli. Află ce semnificație are numele, dar și care sunt cele mai cunoscute și urmate tradiții și obiceiuri de Sfântul Ștefan, sărbătorit pe 27 decembrie.

Când este sărbătorit Sfântul Ștefan:

Pe data de 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, îi serbăm pe toți cei care poartă numele de Ștefan. Potrivit datele de la Ministerul Afacerilor Interne, numele Sfântului Ştefan este purtat de aproximativ 422.000 de români, dintre care: 305.000 sunt bărbaţi; 117.000 femei.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ștefan:

Dintre bărbaţi, 273.000 poartă numele Ştefan, 18.000 se numesc Istvan şi 8.700 au fost botezaţi Fănel. De asemenea, 3.300 dintre bărbaţi se numesc Ştefănel, 1.000 care au numele Ștefănuț şi pe 580 îi cheamă Fane. Dintre femeile sărbătorite, 80.464 se numesc Ştefania, 22.630 sunt Ştefana şi 9.193 Fănica.

Semnificația numelui Ștefan Sfântul, al cărui nume, în limba greacă, înseamnă „cunună”, a fost condamnat la moarte în anul 33, pentru că propovăduia credinţa în rândul oamenilor.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Șefan. Ce este bine să faci de Sfântul Ștefan:

– În această zi, se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere care poartă numele mucenicului Ştefan, scrie libertatea.ro

Citește și: Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica

– Creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă de mult timp cu persoane orgolioase este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită în această zi.

– Pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite în această zi.

– În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ştefan. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, uns cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan, se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea