Rămâi conectat

Politică Administrație

Senatorul Alexandru Pereș (PNL) îi solicită ministrului Vasile Dîncu încadrarea municipiului Sebeș într-o categorie superioară de importanță teritorială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a inițiat și lansat, în dezbatere publică, proiectul de lege cu titlul „Lege privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului național, secțiunea a IV-a, rețeaua de localități” ce stă la baza clasificării unităților administrative de bază și a localităților din România în funcție de rolul lor teritorial.

Potrivit acestei legi, municipiul Sebeș ar urma să fie încadrat în categoria a VII-a „centre urbane cu funcții specializate”, în condițiile în care clasificarea cuprinde 8 categorii descrescătoare de importanță, pornind de la categoria I – Municipiul București și până la categoria a VIII-a, localități și sate aparținătoare municipiilor și orașelor.

„Nu știu ce viziuni sau criterii s-au luat în considerare la nivelul Ministerului când Sebeșul a fost inclus în categoria a VII-a, știrbindu-i din prestigiul câștigat. Sebeșul este un municipiu cu rol de echilibru economic la nivelul județului Alba și potrivit tocmai criteriilor enunțate în această lege el ar trebui să facă parte, alături de Aiud și Blaj, din categoria a V-a – poli județeni secundari.” –  a declarat Senatorul PNL de Alba, Alexandru PEREȘ. Acesta a depus deja, la începutul acestei săptămâni, o interpelare scrisă adresată Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Vasile Dîncu, prin care atrage atenția asupra acestei probleme cerând, totodată, să i se comunice care au fost criteriile ce au stat la baza deciziei și dacă se are în vedere corectarea sa.

„Voi urmări foarte atent acest subiect și voi avea grijă ca Sebeșul să fie încadrat corect. Există deja și un memoriu al noilor autorități locale din Sebeș, depus la Ministrul Dezvoltării în 21 septembrie, prin care se prezintă, în detaliu, toate argumentele pentru care Sebeșul ar trebui să fie pol județean, dar la care încă nu s-a primit nici un răspuns. Sper ca Ministerul să reacționeze la sesizările noastre conjugate și să îndrepte această eroare înainte de a fi nevoie de amendamente sau alte metode parlamentare mai complicate.” –  a adăugat Alexandru Pereș, Senator PNL de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, despre fake news-ul că ar candida la Primăria Alba Iulia: ”Minciuni grosolane și personaje care au viteză prea mare la internet”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mircea Hava, despre fake news-ul că ar candida la Primăria Alba Iulia: ”Minciuni grosolane și personaje care au viteză prea mare la internet” Mircea Hava a reacționat după apariția în spațiul online a informației potrivit căreia Dreapta Unită Alba îi susține o presupusă  candidatură la primăria Alba-Iulia și vor ”face front comun în spatele celui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea