Rămâi conectat

Curier Județean

Semnificaţia Valentine`s Day, Ziua Sfântului Valentin – sărbătoare în tradiţia occidentală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Semnificaţia Valentine`s Day, Ziua Sfântului Valentin – sărbătoare în tradiţia occidentală

Valentine’s Day sau, cum se spune la noi, Ziua Îndrăgostiţilor este o sărbătoare importata în Romania după 1990 şi intens exploatată comercial. Ziua Îndrăgostiţilor, Valentine`s Day, şi-a luat numele de la un preot ce a fost martirizat în 14 februarie, 269 e.n, după Hristos, de către împăratul Claudius II Gothicus. Preotul a fost ucis pentru că ar fi oficiat căsătorii în secret fără ştiinţa împăratului. Legenda spune preotul ar fi încheiat cu formula “de la Valentinul tău” o scrisoare către fiica paznicului închisorii în care se afla de care se îndrăgostise. Ziua de 14 februarie este ziua în care partenerul nostru, fie el prieten(ă), logodnic(ă), soţ(ie) devine ”Valentin”, simbol al jertfei pentru iubire. De Sfântul Valentin, păstrând tradiția, tinerii transmit mesaje de dragoste sau mesaje de Valentine`s Day prin SMS sau pe facebook.

Citește și: MESAJE DE SFÂNTUL VALENTIN. Urări și felicitări de ziua îndrăgostiților

Sărbătoarea si-ar putea avea originile şi în ceremonia Lupercalia, oficiată în onoarea zeiţei Junona, care se sărbătorea tot pe 14 februarie.

Valentine’s Day a căpătat în ultimii ani valenţe comerciale din cauza firmelor care văd în ea un prilej nimerit de a vinde cadouri pentru persoana iubită. Inimioare, bomboane, buchete de flori, biletele de amor! Unora le face plăcere ca, în această zi să ceara mâna persoanei iubite. Alţii preferă să ia, împreuna cu “jumătatea”, o cină romantică la restaurant.

Citește și: Mesaje de Dragobete. Declaraţii de dragoste, felicitări şi SMS-uri pe care le poţi trimite de ziua îndrăgostiţilor la români

Mulţi dintre romani nu agreează Valentine’s Day, deoarece au în calendar Dragobetele pe 24 februarie, ce are aceeaşi semnificaţie! Au apărut chiar si campanii pro-Dragobete, sub sloganul „De Dragobete iubeşte româneşte!”

Citește și: Mesaje de 1 martie, Mărțisor. Ce sms-uri, felicitări şi urări puteţi trimite cu ocazia venirii primăverii

Citește și:  Cele mai frumoase mesaje de primăvară. Trimite şi tu un MESAJ, o FELICITARE, un SMS de Mărţişor

Citește și: MESAJE de 8 martie, ZIUA FEMEII. Un buchet de SMS-uri şi URĂRI parfumate pentru femeile din viaţa voastră

Citește și:  Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea