Rămâi conectat

Curier Județean

Selecție în Alba pentru participarea la Tabăra națională de comunicare și teatru pentru tineret, la Sibiu

Publicat

în

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu organizează în perioada 13-19 august 2018, Tabăra Naţională „Jocul ca Teatru” – editia a VII-a, Tabăra naţionala de comunicare și teatru pentru tineret ce se va desfășura în Centrul de agrement RÂU SADULUI, județul Sibiu.

Tabăra va oferi tinerilor participanți accesul la ateliere, activități culturale, vizite, activități de descoperire a naturii într-un mod nonformal, agreabil, activități care vor dezvolta la participanți spiritul comunitar, lucrul în echipă, vor putea să se cunoască între ei, să lege noi prietenii, să stabileasca legături pe termen lung benefice și după plecarea din tabără.

CRITERII DE ELIGIBILITATE. CRITERII ELIMINATORII

Aplicanții trebuie :

 să fie elevi cuprinși într-o formă de învățământ, în clasele V-XII (inclusiv);

 să aibă vârsta cuprinsă între 10 și 20 de ani;

 să fie cetățeni români cu domiciliul în România;

 să fie apți din punct de vedere medical;

 să aiba acordul scris al părintilor, în vederea participării la tabară (în cazul minorilor);

 să nu mai fi participat în nici o altă tabără, organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, sau de o directie din subordine, în anul 2018.

Publicitate

MODALITĂȚI DE ÎNSCRIERE:
Înscrierea participanților pentru tabăra națională Tabăra Naţională Jocul ca Teatru – editia a
VII-a, Tabăra naţionala de comunicare și teatru pentru tineret se realizează în baza următoarelor
documente:
a) formular tip de inscriere (formular 1.3 anexat)
b) documentul de identitate (carte de identitate/certificat de nastere) – in copie
c) diplome / certificate / adeverinte / contracte de voluntariat / recomandari,etc – in copie
d) acordul scris al parintilor (model anexat).
Se completează formularul de înscriere tipizat şi se transmite către Direcţia Judeţeană pentru
Sport şi Tineret Sibiu, însoţit de documentele solicitate.
Aceste documente se vor transmite pâna în data de 30 iulie 2018, prin e-mail la
[email protected], prin posta pe adresa DJST Sibiu, mun.Sibiu str.Dorului nr.20, corp B, et.I, ap.16,
jud.Sibiu, cod. Poştal 550352, cu mentiunea „Tabăra Naţională Jocul ca Teatru – editia a VII-a”.
Informații suplimentare d-na Ioana Bodea, tel. 0740-138049.
REGULAMENT:
 candidatii vor fi admiși în urma selecției în limita locurilor disponibile.Vor fi selectati doar
candidații care cumulează minim 50 puncte conform grilei de punctare;
 rezultatele selecției participanților la tabara națională, vor fi postate pe site-ul Directiei Județene
pentru Sport și Tineret Sibiu www.tineretsibiu.ro
și pe facebook DJST Sibiu https://www.facebook.com/djstsibiu/notifications/;
 vor fi contactați numai candidații admiși;
 în cazul în care un beneficiar selectat își anunță intenția de a renunța să participe, acesta va fii
înlocuit cu un alt beneficiar selectat, aflat pe listele de rezervă;
 masa și cazarea participanților sunt asigurate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret
Sibiu, în cadrul Centrului de agrement de la RÂU SADULUI, iar transportul va fi asigurat de
către participanţi.
 fiecare participant poate depune un singur formular de înscriere;
 nu se iau în considerare formularele incomplete.

Publicitate

Curier Județean

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Publicat

în

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Bogdan Dumitrescu, din Târgu Jiu, este singurul candidat din România care a intrat în acest an cu media 10,00 de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Politehnicii din Bucureşti, considerată cea mai dificilă din ţară.

Acesta a obţinut media 10 la Bacalaureat, la care s-au adăugat notele perfecte obţinute la admitere, la Informatică şi Matematică. Bogdan a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.

„Rezultatul obţinut la Bacalaureat nu a avut un procentaj atât de mare în media de admitere, astfel că chiar şi după Bacalaureat m-am pregătit serios în cele trei săptămână rămase până la admitere, pentru că 20% cât a contat rezultatul de la Bacalaureat nu a fost un procentaj atât de mare, iar diferenţa ar fi făcut-o admiterea.

La examenul de admitere mi s-a părut că la Matematică a fost destul de uşor, dar la Informatică au fost subiecte mai interesante. Nu este doar punctul meu de vedere, ci şi altora, care au confirmat că a fost mai dificil la Informatică. Sunt fericit că am reuşit să obţin acest rezultat. Eu m-am pregătit pentru orice tip de subiecte. Mi-a dorit această medie, pentru că sunt un perfecţionist“, ne-a explicat Bogdan cum a reuşit să obţină media 10 la Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

„Mai am multe de învăţat“

Bogdan a mai fost admis la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, la Universitatea de Vest din Timişoara şi la Politehnica din Timişoara. El a optat să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că vrea să înveţe mai multe despre domeniul Informaticii. „Am dorit să merg la Politehnică pentru că sunt patru ani şi consider că mai am multe de învăţat, sunt mai multe ore şi a mai multe de învăţat.

O să fie un nou început. Contează cel mai mult în continuare cum o să mă pregătesc. Evident, şi cunoştinţele dobândite în timpul liceului contează foarte mult şi constituie o bază în pregătirea mea. Am ales Informatica, pentru că dintre toate opţiunile pe asta m-am pliat cel mai bine şi asta îmi doresc să fac toată viaţa“.

„Este cea mai grea facultate din România“

Flavius Boian a fost profesorul de Informatică al lui Bogdan Dumitrescu şi, în acelaşi timp, este şi directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Acesta a precizat că Bogdan a reuşit să progreseze foarte mult.

„Este unul dintre copiii cu care am participat la multe concursuri şi l-am implicat în toate proiectele pe care le-am avut. Este un copil care mereu a progresat, începând cu clasa a IX-a. La început nu a stat foarte bine cu încrederea, pentru că din generaţia lui erau colegi care începuseră mai demult să studieze Informatică. A fost la concursuri în care i-a depăşit pe cei mai buni dintre cei buni. A înţeles că locul lui este acolo între ei şi că nu trebuie să fie tot timpul locul I. Din punctul meu de vedere, Facultatea Automatică şi Calculatoare pe care şi-a ales-o este cea mai grea de absolvit din România. Unul dintre motive este că până acum doi ani se susţinea admitere la Fizică şi Matematică, şi nu la Informatică, însă apoi aveau de susţinut o materie nouă“, spune profesorul Boian.

sursa: adevarul.ro

Publicitate
Citește mai mult

Curier Județean

Satul SMART, soluții „lumești” pentru criza APEI: Restricționarea comunelor vecine

Publicat

în

Satul SMART, soluții „lumești” pentru criza APEI: Restricționarea comunelor vecine

„Ieri a avut loc la sediul instituției noastre o întâlnire între reprezentanții APA CTTA (dl. director Gheorghe Hațegan din partea operatorului și dl. director Ioan Lopazan din partea sucursalei Alba), conducerea Consiliului Județean Alba (dl. președinte Ion Dumitrel și dl. vicepreședinte Marius Hațegan) și reprezentanții primăriei Ciugud.

Tema întâlnirii: întreruperile tot mai dese în furnizarea apei potabile. Răspunsul lor: seceta, consumul dublu de apă, fac ca debitul în rezervoare să fie tot pe avarie.

Dupa cum bine știți ( v-am adus la cunoștintă de multe ori acest aspect), rețeaua de apă a comunei Ciugud a fost construită de primărie și dată în administrare societății de furnizare a apei . Între timp, aceștia au extins rețeaua legând de capetele rețelei noastre, comunele Berghin, Ohaba, Sântimbru( Totoi, Dumitra).

Electrica Furnizare Discount

Concluzia întâlnirii de ieri: o nouă aducțiune, care să alimenteze cele trei comune, iar comuna Ciugud să fie alimentată din rețeaua proprie. Dar această investiție trebuie să urmeze o procedură: studiu de fezabilitate , proiect tehnic licitație și în cele din urma execuția.

Ca orizont de timp, societatea de furnizarea ne-a dat anul 2022. Propunerea administrației locale, pentru rezolvarea acestei situații de criză, a fost de a restrictiona între anumite intervale orare, furnizarea apei în celelalte comune, pentru a putea reface stocul din rezervor, ca toate străzile din comuna sa aibă apa. Astăzi am sunat, dar răspunsul este același de tre săptămâni: nu reușim sa stocăm apa în rezervor.

Până la rezolvarea acestei probleme extrem de neplăcute, facem un APEL către toți locuitorii sa nu mai folosească apa de la rețea pentru irigatii.

Menționăm că: NU AM FOST ANUNȚAȚI CĂ SE INTRERUPE FURNIZAREA APEI!”, transmit reprezentanții primăriei Ciugud pe un grup din mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

Când istoria se împletește cu tehnologia: eveniment de susținere a celor afectați de inundații la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Când istoria se împletește cu tehnologia: eveniment de susținere a celor afectați de inundații, la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina

Trecutul este istorie , tehnologia și robotica sunt viitorul , dar prezentul este aici și acum !

Dacă sunteți din Alba Iulia sau vizitați Alba Iulia sâmbătă, 31 iulie începând cu ora 16 sunteți așteptați la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina unde istoria se împletește cu tehnologia.

Organizatorii au pregătit multe surprize printre care si jocuri arcade, roboți de fotbal și robotul Xeo.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul evenimentului se vor putea face donații pentru cei afectați de inundații.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare