Rămâi conectat

Actualitate

Se schimbă vremea. Un ciclon mediteranean ajunge în România. În Grecia a fost emis Cod Roşu

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se schimbă vremea. Un ciclon mediteranean ajunge în România. În Grecia a fost emis Cod Roşu

Un ciclon format în Marea Mediterană lovește sudul Europei și ar putea ajunge în România. În Grecia și Spania sunt așteptate cantități de apă de peste 100 litri pe metru pătrat, prin urmare, meteorologii au emis o avertizare Cod Roşu de ploi și vijelii puternice. Totodată, o alertă portocalie de fenomene extreme vizează Italia.

Se schimbă vremea în Europa

Ciclonul numit de meteorologi „Genoa Low”, cu vânt și ploi abundente, se va abate peste Peninsula Italică în următoarele ore. Practic, vor fi ploi abundente, însoțite de rafale de vânt, furtuni și ninsoare la altitudini mari.

Un ciclon mediteranean aduce ploi și vijelii puternice

Vremea se va schimba în sudul Europei, în câteva ore, de la vară la iarnă, din cauza unui ciclon care va declanșa și vânturi puternice. O situație meteo potențial periculoasă, asociată cu ploi intense, rafale, furtuni și chiar zăpadă care revine abundentă în Alpi.

„Un ciclon va aduce vreme rea și fenomene pe care nu le-am mai văzut în Italia de multe luni. Pentru mulți oameni va fi ciudat să deschidă din nou umbrelele sau să-și ia geci goase: în sud și pe o parte a centrului, vremea încă este caldă și însorită, chiar și astăzi maximele vor crește până la 28/29 ° C. Dar hărțile confirmă acest lucru: în următoarele câteva ore, o masă de aer polar de mare, direct din Atlanticul de Nord, va intra în Mediterană prin așa-numita Poartă a Ronului”, a explicat Andrea Garbinato, editor iLMeteo.it.

ANM a venit cu precizări despre „Genoa Low”

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că un ciclon mediteranean, ce va determina furtuni și ploi abundente, ajunge în sudul Europei. Alina Șerban, meteorolog ANM, dezvăluie la ce să ne așteptăm în perioada următoare.

„Această formațiune de presiune atmosferică va determina în țările sudice ale Europei, în mod deosebit în zona Italiei, ulterior în deplasarea acestuia spre est, în zona Bosniei, pe coasta Croației. Va determina pe de o parte furtuni, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Pe de altă parte, cantități importante de apă, ce vor depăși 30-50 de litri pe metrul pătrat, în funcție de cum acesta se va deplasa și va staționa, pentru că în zona Italiei se pare că va fi puțin mai activ”, a precizat experta la Antena 3 CNN.

Pentru România, meteorologul ANM anunță ploi în această seară, apoi pe arii restrânse, în mod deosebit în vest, nord și în centru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea