Rămâi conectat

Ştirea zilei

Se întorc elevii din Alba la școala ONLINE pe timpul iernii, din cauza prețurilor uriașe la curent și gaze? Cornel Sandu: „20 de grade sunt suficiente, pentru că, copilul oricum vine cu haina la școală”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Se întorc elevii din Alba la școala ONLINE pe timpul iernii, din cauza prețurilor uriașe la curent și gaze? Cornel Sandu: „20 de grade sunt suficiente, pentru că, copilul oricum vine cu haina la școală”

Actuala criză a facturilor la curent electric și gaze naturale pune în pericol modul de viață al românilor de rând, prin prisma creșterii costului vieții la un nivel greu de suportat pentru mulți.

În acest sens, unii părinți și-au pus problema dacă școlile vor rămâne deschise în cursul acestei ierni sau dacă elevii se vor întoarce din nou la învățământul online, pe fondul unor prețuri tot mai mari la energie.

Cornel Sandu, Inspector Școlar General la Inspectoratul Școlar Județean Alba, a abordat această temă în cursul zilei de astăzi, într-o emisiune Radio Unirea FM.

„Primăriile primesc o anumită sumă de la bugetul de stat cu această destinație, un cost standard, care este drept că în actuala conjunctură, cu această mărire de prețuri la electricitate și la gaz nu mai ajunge pentru plata cheltuielilor cu încălzirea pe timpul iernii, dar cel puțin în municipiul Alba Iulia și în celelalte localități din județ, unde cheltuielile sunt de altă natură. Nu se pune problema trecerii în învățământul online pe acest motiv.

Nu am semnale că primăriile din județul Alba nu dispun de banii necesari pentru a plăti încălzirea și curentul la școli.

Sunt sume mari, dar să nu uităm că acum doi ani când s-a făcut școala online, școlile au primit aceleași sume de la buget de stat, care practic nu s-au folosit, pentru că încălzire nu s-a făcut, curentul nu a fost folosit.

Cu siguranță, sumele vor fi mai mari și cu siguranță că, acolo unde este necesar se poate face o economie, în sensul că, într-o sală de clasă, 20 de grade sunt suficiente, pentru că, copilul oricum vine cu haina la școală. Cu siguranță, acolo unde se poate stinge un bec se poate face o economie la curent. Asta nu înseamnă că elevii vor îngheța în clase sau că se va face școala online din această cauză. Învățământul online a fost o soluție de compromis, pentru a nu pierde copiii un an, dar calitatea actului didactic a lăsat de dorit.”, a declarat la Radio Unirea FM Cornel Sandu, Inspector Școlar General al IȘJ Alba.

Comisia Europeană propune o intervenție de urgență pe piețele europene ale energiei pentru a face față recentelor creșteri dramatice ale prețurilor, prin măsuri excepționale de reducere a cererii de energie electrică, care să contribuie la reducerea costului energiei electrice pentru consumatori, precum și măsuri de redistribuire a excedentului de venituri din sectorul energetic către consumatorii finali.

Una dintre propuneri este obligația statelor membre UE de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5% în timpul orelor de vârf, conform documentului final al Comisiei Europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Vasile Torj, patriotul de 74 de ani, din Bihor, nelipsit de la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani al celor veniți să făurească România Mare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vasile Torj, patriotul de 74 de ani, din Bihor, este nelipsit de la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani al celor veniți să făurească România Mare”.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Vasile Torj, marele patriot bihorean născut în comuna Dușești, nu a lipsit nici anul acesta de la Alba Iulia, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Vineri dimineața, când oamenii abia începeau să sosească la Alba Iulia, în Cetatea Alba Iulia, un domnul în etate, purtând mândru portul românesc și o pancartă, ieșea în evidență printre cei veniți să sărbătorească Ziua Națională în Cealaltă Capitală a românilor.

Deși are 74 de ani, bărbatul păstrează tradiția și an de an, cu binecunoscuta pancartă făcută chiar de el și ținută strâns în mână, se află din nou în orașul Marii Uniri pentru a transmite tuturor românilor un mesaj.

Pe pancartă are scris numele delegaților care au participat la Marea Unire, reprezentând satul Dușești, Bihor.

”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani, ai celor 8 mândri și demni români din Cercul electoral Țeica, pe care visul și idealul le-a purtat pașii la Alba Iulia, de 1 decembrie 1918, să făurească România Mare”, a transmis.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare