Școla de șoferi: Ce reguli de funcționare ar putea fi modificare de către Ministerul Transporturilor
Școla de șoferi: Ce reguli de funcționare ar putea fi modificare de către Ministerul Transporturilor
Printr-un proiect de ordin care se află în dezbatere publică, Ministerul Transporturilor vrea să elimine una dintre obligațiile pe care le au acum școlile de șoferi în ceea ce privește mașinile destinate instruirii elevilor. Mai exact, se va elimina obligativitatea folosirii unor camioane dotate cu cutie manuală, indiferent dacă vorbim despre mașinile din categoria C sau CE, respectiv cu sau fără remorcă: “vehiculele destinate instruirii practice în conducerea auto, în vederea obţinerii permisului de conducere”.
Concret, se propune eliminarea obligativității dotării vehiculelor cu sistem de transmisie care presupune o selecţie manuală a vitezelor în cazul mașinilor din categoria CE, adică a camioanelor cu remorcă.
Se propune această schimbare acum, deoarece, în septembrie, a fost eliminată obligația, prin Ordinul MT 1.123/2021, în cazul mașinilor din categoria C (camioane), dar categoria CE (camioane cu remorcă) a fost omisă.
“În cuprinsul textului de modificare (Ordinul MT nr. 1.123/2021 – n. red.), referința s-a făcut doar la vehicule din categoria C, nefiind cuprinse și vehiculele din categoria CE, care sunt similare prin construcție cu cele din categoria C și pentru care, potrivit vechilor norme, era, de asemenea, stabilită obligativitatea de a fi echipate cu un sistem de transmisie care presupune o selecţie manuală a vitezelor”, apare în nota de fundamentare a proiectului de ordin, scrie Avocatnet. Așadar, în acest context a apărut acum proiectul de ordin pus în dezbatere la MT.
Tot prin Ordinul MT nr. 1.123/2021 s-a stabilit și ca școlile de șoferi să nu depindă, pentru a-și menține autorizația, de rata de promovare a elevilor. Chiar dacă această condiționare apărea în legislație, ea n-a fost aplicată niciodată.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]