Rămâi conectat

Actualitate

Școla de șoferi: Ce reguli de funcționare ar putea fi modificare de către Ministerul Transporturilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școla de șoferi: Ce reguli de funcționare ar putea fi modificare de către Ministerul Transporturilor

Printr-un proiect de ordin care se află în dezbatere publică, Ministerul Transporturilor vrea să elimine una dintre obligațiile pe care le au acum școlile de șoferi în ceea ce privește mașinile destinate instruirii elevilor. Mai exact, se va elimina obligativitatea folosirii unor camioane dotate cu cutie manuală, indiferent dacă vorbim despre mașinile din categoria C sau CE, respectiv cu sau fără remorcă: “vehiculele destinate instruirii practice în conducerea auto, în vederea obţinerii permisului de conducere”.

Concret, se propune eliminarea obligativității dotării vehiculelor cu sistem de transmisie care presupune o selecţie manuală a vitezelor în cazul mașinilor din categoria CE, adică a camioanelor cu remorcă.

Se propune această schimbare acum, deoarece, în septembrie, a fost eliminată obligația, prin Ordinul MT 1.123/2021, în cazul mașinilor din categoria C (camioane), dar categoria CE (camioane cu remorcă) a fost omisă.

“În cuprinsul textului de modificare (Ordinul MT nr. 1.123/2021 – n. red.), referința s-a făcut doar la vehicule din categoria C, nefiind cuprinse și vehiculele din categoria CE, care sunt similare prin construcție cu cele din categoria C și pentru care, potrivit vechilor norme, era, de asemenea, stabilită obligativitatea de a fi echipate cu un sistem de transmisie care presupune o selecţie manuală a vitezelor”, apare în nota de fundamentare a proiectului de ordin, scrie Avocatnet. Așadar, în acest context a apărut acum proiectul de ordin pus în dezbatere la MT.

Tot prin Ordinul MT nr. 1.123/2021 s-a stabilit și ca școlile de șoferi să nu depindă, pentru a-și menține autorizația, de rata de promovare a elevilor. Chiar dacă această condiționare apărea în legislație, ea n-a fost aplicată niciodată.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea