Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia – o familie unită. Cinci calificări la etape naționale, încă din primul semestru
Suntem la finele primului semestru al anului școlar 2015-2016. E timpul să facem un bilanț al colaborării frumoase dintre profesori și elevi la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia.
Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat
Elevi însetați de cunoaștere, profesori dedicați trup și suflet învățăceilor. Primele concursuri județene din lunile noiembrie și decembrie ale anului școlar în curs le-au adus elevilor de gimnaziu și primele calificări la etapele naționale.
Astfel, la Olimpiada ”Lectura ca Abilitate de Viață” s-au calificat elevele Bozdog Ana (VI A) – nivelul I și Oltean Teodora (VIII A) – nivel II. Olimpiada de Lingvistică a adus locul I elevilor Tunsoiu Antonia (V A), Giurgiu Costin (VI B) și Indrei Diana (VII C), implicit calificarea la etapa națională a Olimpiadei. Așadar, 5 calificări la etape naționale, încă din primul semestru!
În luna ianuarie a acestui an, la faza locală a Olimpiadei de Istorie (pentru clasa a VIII-a), elevii Lișca Bogdan, Florea Cristina și Florea Cristian din clasa a VIII-a A s-au calificat la faza județeană.
De asemenea, la Olimpiada de Limba și Literatura Română – faza locală, podiumul a fost ocupat de elevii școlii noastre: din cei 43 de participanți, 28 s-au calificat la etapa județeană. Adăugând la aceste reușite si un număr de 73 de elevi din clasele V-VIII cu media semestrială 10, nu putem decât să ne înclinăm cu respect și să spunem: MULȚUMIM, DRAGII NOȘTRI ELEVI, PENTRU CĂ EXISTAȚI ȘI PENTRU CĂ NE ÎNVĂȚAȚI ZI DE ZI CE ÎNSEAMNĂ DĂRUIRE, TALENT ȘI ÎMPLINIRE! Vă mulțumim că mereu spuneți PREZENT! la toate activitățile școlare și culturale (amintim aici frumoasele activități care au încununat comemorarea Marii Uniri, a Zilei Școlii – ziua ”Mihai Eminescu” sau a Unirii Principatelor, dar și implicare în toate proiectele derulate)
Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României
Aceste dovezi ale sufletului pur care se șlefuiește în marea familie a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” se datorează faptului că elevi și profesori muncesc cot la cot multe ore, măsurate într-un timp al cunoașterii, al informării și al relațiilor interumane, al bucuriei, ascultării și recompensei, uneori al întrebărilor, labirintului și căutării, dar întotdeauna cu viziunea idealului perfecțiunii.
Ca o metaforă definitorie pentru atmosfera de colaborare și unitate, iată câteva gânduri izvorâte din inimile curate ale copiilor: ”Legătura dintre profesor și elev creează prin pasiunea pentru artă, bucuria de a cunoaște, de a aspira asupra încrederii prin dăruire. Munca, inspirația și talentul sunt doar câțiva factori care aduc succesul. .. Se zice că o carte este un bun profesor. Însă comunicarea dă sens existenței, însuflețește viitorul. O inimă care bate mereu are încrederea că nicio luptă nu trebuie pierdută, nimic nu trebuie lăsat nepăsării. Orice moment aduce forța de a dezrădăcina ființa de limite, spre puterea de a ști tot mai mult”. (V.N.)
Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Scriitor din Alba, despre incidentul petrecut într-un club din Alba Iulia, în care o tânără apare în ipostaze indecente: „Unde este empatia noastră?”
Scriitor din Alba, despre incidentul petrecut într-un club din Alba Iulia, în care o tânără apare în ipostaze indecente: „Unde este empatia noastră?” Recent, în mediul online au apărut imagini cu o tânără în ipostaze indecente într-un club din Alba Iulia. În scurt timp, filmulețele au devenit virale pe internet și au stârnit un val […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată