// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Șase elevi de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia au creat blogul ”Cunoaște Alba Iulia”, cu care vor participa la un concurs national

Șase elevi în clasa a X-a C de la Colegiul Național “Horea Closca și Crișan” din Alba Iulia, pasionați de informatică și interesati de tot ce are mai frumos orașul nostru de oferit, au inițiat un proiect care să le satisfacă cele două pasiuni. Astfel au realizat blogul ”Cunoaște Alba Iulia” susținuți de dir.  prof. Valer Cerbu și coordonați de prof. Monica Fer Todoran.

Membrii echipei și-au împărțit atribuțiile și s-au pus pe treabă. Fiecare a primit o sarcină de îndeplinit, astfel există un administrator (Bîcu Roxana Diana), un tehnoredactor (Csortan Nicoleta), trei programatori/designeri (Hada Andrei Ioan, Neamțu Claudiu, Ungureanu Mihai) și un fotograf (Diana Pantir).

În patru luni elevii au scris și căutat informații și materiale, au făcut fotografii, au participat la evenimente, astfel încât blogul lor a prins contur și este vizualizat și căutat de multe persoane.

In luna iunie, proiectul a fost prezentat la etapa județeană a concursului școlar – Sesiunea de comunicări a elevilor din clasele liceale pentru disciplina geografie. La acest concurs, au participat elevi din mai multe unități de învățământ iar lucrările clasate pe primele trei locuri pentru că au fost riguros întocmite, respectând criteriile impuse prin regulament și grilele de evaluare vor merge mai departe la etapa națională.

De asemenea,  prezentarea acestora a demonstrat cunoștințe temeinice de geografie locală dar și capacitatea de sintetizare și prelucrare a datelor prezentate. Lucrarea despre blogul ”Cunoaște Alba Iulia” va participa la etapa natională a acestui concurs care se va desfășura într-o unitate de învățământ din localitatea Cumpăna jud. Constanța, în luna iulie.

”Ideea acestui blog ne-a venit anul trecut, pornind de la multitudinea de evenimente din acest an care se defășoară aici în Alba Iulia. Vrem să facem cunoscut adolescențiilor ca noi, trecutul și prezentul orașului Alba Iulia. Noua generație a început să fie mult mai atrasă de lumea tehnologică și neglijează lumea care îi înconjoară, așa că ne-am hotărât ca prin acest blog să creem un echilibru între aceste două extreme. Dorim să oferim un suport pentru iubitorii de turism și mod ușor de informare și comunicare pentru adolescenți” ne-a declarat eleva Bîcu Roxana, care este sufletul proiectului.

https://www.cunoastealbaiulia.com/

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Șase elevi de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia au creat blogul ”Cunoaște Alba Iulia”, cu care vor participa la un concurs national

  1. M I 29.06.2018 la 22:07

    Păcat de greșelile gramaticale: ,,adolescențiilor”, ,,să creem”. Era normal să folosească diacritice.
    Felicitări pentru idee și pentru munca depusă!