Rămâi conectat

Actualitate

Șase elevi de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia au creat blogul ”Cunoaște Alba Iulia”, cu care vor participa la un concurs national

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase elevi în clasa a X-a C de la Colegiul Național “Horea Closca și Crișan” din Alba Iulia, pasionați de informatică și interesati de tot ce are mai frumos orașul nostru de oferit, au inițiat un proiect care să le satisfacă cele două pasiuni. Astfel au realizat blogul ”Cunoaște Alba Iulia” susținuți de dir.  prof. Valer Cerbu și coordonați de prof. Monica Fer Todoran.

Membrii echipei și-au împărțit atribuțiile și s-au pus pe treabă. Fiecare a primit o sarcină de îndeplinit, astfel există un administrator (Bîcu Roxana Diana), un tehnoredactor (Csortan Nicoleta), trei programatori/designeri (Hada Andrei Ioan, Neamțu Claudiu, Ungureanu Mihai) și un fotograf (Diana Pantir).

În patru luni elevii au scris și căutat informații și materiale, au făcut fotografii, au participat la evenimente, astfel încât blogul lor a prins contur și este vizualizat și căutat de multe persoane.

In luna iunie, proiectul a fost prezentat la etapa județeană a concursului școlar – Sesiunea de comunicări a elevilor din clasele liceale pentru disciplina geografie. La acest concurs, au participat elevi din mai multe unități de învățământ iar lucrările clasate pe primele trei locuri pentru că au fost riguros întocmite, respectând criteriile impuse prin regulament și grilele de evaluare vor merge mai departe la etapa națională.

De asemenea,  prezentarea acestora a demonstrat cunoștințe temeinice de geografie locală dar și capacitatea de sintetizare și prelucrare a datelor prezentate. Lucrarea despre blogul ”Cunoaște Alba Iulia” va participa la etapa natională a acestui concurs care se va desfășura într-o unitate de învățământ din localitatea Cumpăna jud. Constanța, în luna iulie.

”Ideea acestui blog ne-a venit anul trecut, pornind de la multitudinea de evenimente din acest an care se defășoară aici în Alba Iulia. Vrem să facem cunoscut adolescențiilor ca noi, trecutul și prezentul orașului Alba Iulia. Noua generație a început să fie mult mai atrasă de lumea tehnologică și neglijează lumea care îi înconjoară, așa că ne-am hotărât ca prin acest blog să creem un echilibru între aceste două extreme. Dorim să oferim un suport pentru iubitorii de turism și mod ușor de informare și comunicare pentru adolescenți” ne-a declarat eleva Bîcu Roxana, care este sufletul proiectului.

https://www.cunoastealbaiulia.com/


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea