Rămâi conectat

Politică Administrație

Șase candidați pentru funcția de procuror șef DNA. Vineri a fost ultima zi în care au putut fi depuse candidaturile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șase candidați pentru funcția de procuror șef DNA. Vineri a fost ultima zi în care au putut fi depuse candidaturile.

Și-au depus candidaturile procurorul Paula Tănase de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, procurorul militar Nicolae Lupulescu, procurorul Andrei Bordean, procurorrii Gabriela Scutea, Adina Florea și Sorin Armeanu.

Încă doi procurori și-au depus candidatura pentru șefia DNA: Adina Florea și Sorin Armeanu. În total sunt șase candidați.

Adina Florea este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Sorin Armeanu este prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Al patrulea înscris în cursă a fost procurorul Gabriela Scutea, adjunct al Laurei Codruţa Kovesi în mandatul de procuror general al acesteia. A fost secretar de stat la ministerul Justiției chiar în perioada ordonanței 13. Este cea care l-a convins pe fostul ministru al Justiției Florin Iordache să  introducă acel termen de 10 zile de intrare în vigoare a OUG13, astfel până să intre în vigoare, au izbucnit proteste masive care au determinat Guvernul Grindeanu să dea o altă ordonanță OUG14 prin care să o anuleze pe cea anterioară. Gabriela Scutea este cunoscută ca fiind cea care a salvat situația.

Al treilea candidat este procurorul de la DNA Constanța Andrei Bodean, acesta i-a trimis în judecată pe fostul primar al Constanței, dar și pe fostul președinte al consiliului județean Constanța, Nicușor Constantinescu, care se află în prezent în penitenciar, având o condamnare de 5 ani.

Încă de joi erau înscriși procurorii Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi,  și procurorul militar Nicolae Lupulescu.

Procuroarea Paula Tănase de la Galați este o cunoscută a platourilor de televiziune ale Antenei 3 .

Procurorul militar Nicolae Lupulescu a fost adjunct la secția de combatere a corupției săvârșite de militari, din cadrul DNA, a transmis pentru Telejurnal Alexandru Costache.

Noua procedură se desfăşoară în perioada 6 august – 6 septembrie.

Candidaţii au putut depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Candidatul ales de Tudorel Toader ar putea fi anunțat pe 6 septembrie. Apoi, propunerea merge la CSM care dă un aviz consulativ și la șeful Statului care face numirea propriu-zisă.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse primele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea