Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sărăcie, frate: Venitul mediul net din meditații este în Alba de abia 644 de lei/lună! Doar 162 de dascăli din județ au declarat venituri din meditații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărăcie, frate: Părinții din județ nu își dau copiii la meditații. Doar 162 de profesori dau meditații în Alba, iar venitul mediul net din meditații este de abia 644 de lei/lună!

Știm cu toții că fenomenul meditațiilor este la cote foarte înalte. El nu se mai referă ca acum vreo două trei decenii la pregătirea pentru admiterea în nivelul superior de învățământ, ci începe uneori de la grădiniță cu ore de limba engleză, germană… ș.a. pe măsură de copilul crește și avansează în școală, numărul materiilor la care învață la meditații crește și crește și frecvența acestor întâlniri.

Arar se mai practică întâlnirea profesor-elev unu la unu. Practica actuală sunt întâlnirile unul la trei-patru–cinci, depinde, poate chiar mai mulți. Costul unei întâlniri este, în medie, de 80 de lei. Așadar sunt dascăli care câștigă foarte bine, mai ales dacă sunt în mediul urban. Dar oare aceste venituri sunt declarate la ANAF?

Din datele furnizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba aflăm că în județul Alba au declarat venituri din meditații, în anul 2022, 162 de persoane. Dintre acestea 139 sunt în mediul urban și 23 în mediul rural. În mediul urban, Alba Iulia este localitatea unde și-au declarat veniturile acestea suplimentare 76 de dascăli (Limba Română, Matematică, Biologie, Chimie, Fizică, Muzica, Desen, Educație Fizică, limbi străine, științe umaniste, majoritatea de nivel gimnazial și liceal). În celelalte orașe și municipii situația declarării veniturilor din meditații este și mai… relaxată: Aiud – 17, Blaj – 11, Sebeș – 17, Abrud – 1, Cîmpeni – 5 – Cugir – 8, Ocna Mureș – 2, Teiuș – 1, Zlatna – 1. Chiar așa?

În privința sumelor declarate, top 10 arată astfel: 1. 86.600 de lei/an, 2. 57.494 de lei/an, 3. 56.850 de lei/an. 4. 56.228 de lei/an, 5. 52.000 de lei/an, 6. 42.065 de lei/an, 7. 41.200 de lei/an, 8. 40.469 de lei/an, 9. 39.060 de lei/an, 10. 32.000 de lei/an.

După aplicarea impozitării, care se poate face în mai multe moduri în funcție de anumite situații, AJFP Alba ne-a comunicat că venitul mediu net pe anul 2022 pentru activitatea de meditații, așa cum rezultă din scriptele lor este de 7.720 de lei.

Adică 643,(3) lei/lună! Sărăcie, frate! Credeți că lefurile majorate așa cum le cer vor crește calitatea educației prestate la clasă, reducând fenomenul meditațiilor?

Mihnea RĂUTU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro Administratorul judiciar al societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, firmă implicată într-un scandal imobiliar uriaș, solicită în justiție anularea unui antecontract de vânzare-cumpărare încheiat de fostul administrator, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea