Rămâi conectat

Ştirea zilei

Şapte cadre medicale au fost detaşate la Spitalul Municipal Blaj pentru tratarea pacienţilor COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 533/ 2020, prin care Spitalul Municipal Blaj a fost desemnat spital suport pentru pacienţii COVID-19 pozitivi, sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Alba şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, s-a procedat la elaborarea şi semnarea unui protocol de colaborare pentru asigurarea managementului şi pregătirea unităţilor sanitare de la nivel judeţul, în vederea adaptării la fluxul de persoane infectate cu coronavirusul COVID-19.

În baza protocolului, conducerile Spitalului Municipal Blaj, Direcţiei de Sănătate Publică şi a celorlalte spitale din judeţ au convenit detaşarea de personal medical către spitalul suport, în vederea îngrijirii pacienţilor infectaţi COVID-19, având în vedere faptul că la Blaj sunt internate persoane confirmate cu forme grave sau critice sau cu alte patologii asociate (în această categorie sunt incluse şi cazurile COVID-19 asimptomatice, dar care necesită spitalizare pentru altă patologie). Este de apreciat colaborarea dintre unităţile spitaliceşti pentru combaterea efectelor provocate de virusul SARS-CoV-2.

Până în acest moment, prin ordine emise de Prefectul judeţului Alba au fost detaşaţi 6 medici specialişti ATI, boli infecţioase şi gastroenterologie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Aiud şi Spitalul Orăşenesc Cugir.

Totodată, prin ordin emis de dl. Raed Arafat – Secretar de stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost transferat un medic rezident epidemiolog din Constanţa.

În momentul de faţă sunt în lucru şi alte transferuri, care vor fi realizate în cel mai scurt timp.

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte personalului medical care în aceste zile se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus şi, totodată, medicilor care au acceptat provocarea de a fi detaşaţi pentru a-şi ajuta colegii din Spitalul Municipal Blaj, aceştia reprezintând un exemplu de profesionalism şi dedicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea