Sănătatea Cluj – Metalurgistul Cugir 2-0 (2-0) | Ultimul examen stagional, eșec cu “virușii verzi”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Metalurgistul Cugir a pierdut ultimul test stagional, 0-2 (0-2) cu Sănătatea Cluj, „virușii verzi” impunându-se prin golurile marcate de Ceaca (33) și Pintea (44).

De la promovarea în eșalonul terț, este primul campionat încheiat în afara podiumului de gruparea de sub Drăgana care în precedentele 4 a oscilait între locurile doi și trei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Roș-albaștrii” au înregistrat al treilea eșec la rând la Cluj-Napoca, precedentele fiind cu CFR II (1-3) și „U” (2-3).

După ce campionatele anterioare, Metalurgistul a câștigat toate cele 6 dispute cu Sănătatea, în acest sezon s-a ivit un complex, sub Drăgana fiind remiză, iar acum, în runda de final a sezonului, prima înfrângere. Metalurgistul a început bine confruntarea de pe „Clujana”, dominând disputa până la deschiderea scorului, a doua reușită a adversarilor pecetluind rezultatul final, încă din prima repriză, în ciuda zbaterilor în gol ale vizitatorilor, simțindu-se din plin adierea vacanței.

*Călin Moldovan: „Ne-a lipsit orgoliul și implicarea”

„Un meci pe care l-am tratat cu mare lejeritate, ne-a lipsit orgoliul și implicarea. Nu am putut depăși lipsa mizei. Fotbalul se joacă în unsprezece, dar dacă 2-3 dintre jucători nu sunt conectați și nu există dorință, doar aceea de a bifa o prezență în teren, aceasta se întâmplă. Pierzi în 10 minute, după un start de partidă dominat de noi„, a spus Călin Moldovan.

*1-0, MIN. 33: CEACA a deschis scorul, din postura de singur cu Crivăț, după o pasă de la Cr. Paul

*2-0, MIN. 44: PINTEA a finalizat din apropiere, după o pasă de la Ceaca, ce anterior reluase cu capul în bară

Până la acest gol, cugirenii au ratat ocazii majore prin Șaucă, Făgărășanu, Sorian și Măd. Popa. După ce Sănătatea a punctat, Crivăț a avut o intervenție excelentă (37) în fața lui Ceaca, iar Cugirul putea egala prin Șaucă (40)

După pauză, Lăzăreanu (56), a respins în corner șutul din 8 metri trimis de Sorian, O nouă șansă a Cugirului, Măd. Popa (62) – șut pe lângă vinclu, pentru ca un minut mai târziu Sorian să trimită de la 20 de metri peste bară. Ultimele ocazii ale Cugirului au fost semnate de M. Neagu (90+1), lovitură liberă scoasă de Lăzăreanu și Făgărășanu (90+2), o altă liberă, peste bară.

Echipe de start:

Sănătatea: Lăzăreanu – Cr. Paul, Misăraș, Indreica, Țîrlea, Varodi, Ciupe, Kis, Gîrjoabă, Ceaca, Pintea; rezerve Todoran, Bria, D. Bucur, Șoimușan, Tilincă, Lupu, Cozma. Antrenori Csaba Kis, Dan Matei

Metalurgistul: Crivăț – Tăban (69, Firan), Negrescu (46, Șuteu), Itu, Vărărean, Șaucă, Măd. Popa, M. Neagu, Sorian, Făgărășanu, M. Codrea; rezerve N. Bănică, Scurtu, Șt. Radu. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu

“Roș-albaștrii” abordează ultimul test cu un efectiv redus numeric, după ce juniorii Udrea și Ciobanu nu s-au mai prezentat, preferând să-și canalizeze energiile spre activitatea școlară. La precedentele descinderi pe Someș în acest retur, formația cugireană a înregistrat două eșecuri, 1-3 cu CFR Cluj II și 2-3 cu “U” Cluj. “Virușii verzi” se situează pe poziția a 8-a, cu 42 de puncte și în 2018, pe teren propriu, au repurtat numai victorii, exceptând remiza cu Industria Galda (1-1)

Dan HENEGAR