Rămâi conectat

Cultură Educație

Sâmbătă, 25 iunie: La Liceul Sportiv Alba Iulia se desfășoară faza județeană a concursului ”Sanitarii pricepuți”, organizat de Crucea Roșie Filiala Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crucea Roșie Română Filiala Alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judetean Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „UNIREA” al Judetului Alba şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, organizează anual concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii Pricepuți”, destinat formării elevilor școlilor generale și liceelor din Județul Alba în domeniul sanitar și al primului ajutor.

Sanitarii priceputi Cugir04Conform unui grafic de desfășurare, în luna mai au avut loc fazele zonale în localități cheie ale Județului Alba – Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Cugir, Ocna Mureș și Sebes – la care au participat 198 copii din cadrul a 21 echipaje de școli generale si 12 echipaje de liceu.

Câștigătorii locurilor 1 vor participa la Faza Județeană, care se va derula maine, 25 iunie 2016, la Liceul Sportiv Alba Iulia, incepand cu ora 9.00, după cum urmează:

Alba Iulia              – Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia
Aiud                       – Colegiul Naţional „Titu Maiorescu ”Aiud
Abrud                     – Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan”Abrud (echipaje gimnaziu şi liceu)
Cugir                      – Colegiul Naţional „I. D. Lăzărescu” Cugir
Şcoala gimnazială „Singidava” Cugir
Blaj                        – Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj (echipaje gimnaziu şi liceu)
Ocna Mureş          – Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş
Sebeş                      – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş
Şcoala gimnazială Săsciori

În cadrul competiției elevii vor avea de disputat doua probe: una teoretică și una practică. La cea din urmă elevii își vor demonstra abilitățile în acordarea primului ajutor.

Anul acesta, la Faza Națională, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra „Poiana Pinului, în perioada 21 – 26 iulie 2016, Județul Alba va fi reprezentat de către câștigătorii locului 1 de la categoria „licee”.

”Crucea Roșie Română Filiala Alba adresează călduroase mulțumiri Consiliului Județean Alba a cărui susținere a făcut posibilă premierea echipajelor prezente la fazele superioare. Astfel, echipajele participante au primit, până în prezent, premii constând în: tricouri personalizate cu organizația noastră, produse igienico-sanitare şi dulciuri. Adresăm de asemenea mulțumiri cadrelor didactice și medicale de la nivelul școlilor din județ pentru interesul acordat instruirii grupelor de sanitari pricepuți și implicarea în derularea concursului în cele mai bune condiții”, transmite Adrian Ionel Dușa, directorul filialei.

Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal cu scopul de a promova instruirea în domeniile primul ajutor şi educaţie pentru sănătate, şi vizează atingerea următoarelor obiective:

Însuşirea cunoştinţelor de bază despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, despre istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, despre Principiile fundamentale ale Crucii Roşii, precum şi pe cele privind prevenirea accidentelor şi a deprinderilor practice, pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază – „efectuarea unor acţiuni salvatoare de viaţă unor persoane care au suferit o accidentare sau îmbolnăvire acută, de către persoane fără pregătire medicală, fără utilizarea unor echipamente specifice acestui scop” (Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii); Dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă; Păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice; Promovarea ocrotirii mediului înconjurător.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea