Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Salariul minim european, mai aproape de realitate. Europarlamentarul PSD de Alba, Victor Negrescu: „Ținem oamenii calificați la noi”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariul minim european, mai aproape de realitate. Europarlamentarul PSD de Alba, Victor Negrescu: „Ținem oamenii calificați la noi”

Adoptarea legislației privind introducerea salariului minim european este unul dintre proiectele prioritare aflate pe agenda Parlamentului European.

Oficialii de la Bruxelles se așteaptă, după stabilirea noilor reguli, ca nivelul de sărăcie să se reducă, iar diferențele de remunerare, între femei și bărbați să scadă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Europarlamentarul PSD de Alba, Victor Negrescu, a oferit, într-un interviu acordat ziarulunirea.ro, câteva informații referitoare la demersurile sale pentru susținerea acestei măsuri la nivel european, precum și modul în care Uniunea Europeană va sprijini mediul privat pentru a face față acestor schimbări.

„Am susținut puternic acest salariu minim european și am strâns la momentul respectiv zeci de mii de semnături pentru a susține acest deziderat. Acum suntem aproape de a avea un regulament complet. Nu vorbim de o sumă similară în toată Europa, ci vorbim de o sumă raportată la salariul mediul din fiecare stat.

Vorbim de o proporție semnificativă și cred că, pentru români, acesta este un lucru posibil și chiar Guvernul României, sub influența partidului Social Democrat, va crește salariul minim în continuare. Am văzut efectul pozitiv în zona de construcții și a agriculturii. Ținem resursa umană în țară, ținem oamenii calificați la noi, iar acest lucru este pozitiv atât pentru ei și familiile lor, cât și pentru societate și economie.

Pentru implementarea acestor directive, Uniunea Europeană va oferi resurse financiare suplimentare, ajutoare de stat și alte mecanisme financiare dedicate IMM-urilor, pentru a face față acestor cerințe. Nu va fi o schimbare care va avea loc imediat, ci este un proces foarte coerent, care va aduce beneficii tuturor.”, a declarat europarlamentarul PSD.

Statele europene vor trebui să evalueze, cu ajutorul unui coş minim de bunuri şi servicii stabilit la preţuri reale, dacă salariul minim este suficient pentru un nivel de trai decent. Pentru acest lucru se va ține cont de condiţiile socio-economice, de puterea de cumpărare, de nivelul productivităţii şi de dezvoltarea pe termen lung, potrivit Parlamentului European.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea