Rămâi conectat

Ştirea zilei

Salarii de circa 20.000 de lei ținute la secret de CJ Alba pe proiectul de hotărâre: Consilierii județeni puși sa voteze în orb un proiect în care nu sunt specificate în clar salariile aparatului propriu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salarii de circa 20.000 de lei ținute la secret de CJ Alba pe proiectul de hotărâre: Consilierii județeni puși sa voteze în orb un proiect în care nu sunt specificate în clar salariile aparatului propriu

În ședința de joi, 17 noiembrie, consilierii județeni din Alba sunt chemați să voteze aprobarea modificării Organigramei şi a Statului de funcţii ale aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba.

Dacă la celelalte instituții din subordinea Consiliului Județean Alba unde se majorează salariile, în proiectele de hotărâre sunt specificate foarte clar sumele pentru fiecare post din organigramă, de la director până la portar și muncitor, la proiectul care vizează aparatul propriu, consilierii județeni trebuie să voteze în orb un proiect în care nu sunt specificate salariile în clar pentru fiecare post din organigrama aparatului propriu.

În proiectul de hotărâre se specifică doar că salariile de bază cresc cu 14,35% fără să fie trecut tabelul cu salariile administratorului public, al vicepreședinților sau a directorilor, care potrivit surselor ziarulunirea.ro vor fi în jurul a 20.000 de lei.

Unde este transparența decizională, domnilor de la CJ Alba? Să nu se vadă că directorii au salarii de peste 20.000 de lei? Cum vor vota în orb consilierii județeni un astfel de proiect sau v-ați învățat să voteze totul în 15 minute fără să știe ce votează?

Pe site-ul Consiliului Județean am găsit salariile aparatului de specialitate însă dinainte de majorare, din data de 30 septembrie.

Salariile aparatului de specialitate din data de 30 septembrie

„Prin proiectul de hotărâre iniţiat se propune revenirea la modalitatea de determinare salariilor de bază pentru funcţiile publice şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba prin înmulţirea coeficienţilor din anexa Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 244/27 iulie 2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba, cu modificările şi completările ulterioare, cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare, fapt ce conduce la o majorare, începând cu luna decembrie 2022, cu 14,35% a salariilor de bază.

Începând cu luna decembrie 2022, salariile de bază pentru funcţiile publice şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba se determină prin înmulţirea coeficienţilor din anexa Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 244/27 iulie 2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba, cu modificările şi completările ulterioare, cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit prin H.G. nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui consiliului judeţean”, se arată în proiectul de hotărâre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea