Rămâi conectat

Actualitate

Salariații care lucrează de acasă pot primi bani din partea angajatorului pentru plata utilităților. Ce spune legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cazul salariaților care lucrează de acasă, aceștia pot primi bani în plus de la angajator pentru a-și achita facturile sau pentru achiziționarea echipamentelor de lucru.

Compania la care lucrezi îţi poate da bani pentru utilităţi, fără ca tu să fii nevoit să aduci documente justificative. Acest lucru e prevăzut într-o lege de anul trecut.

IOANA CAZACU, avocat, Popovici Niţu Stoica &Asociaţii: La nivelul legii este prevăzut cu caracter obligatoriu faptul că în contractul de muncă sau în actul adiţional la acesta, încheiat cu salariatul, trebuie specificate condiţiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activităţii în regim de telemuncă. Sigur, asta constă în a determina care ar fi acestea ca pot fi situaţii în care cheltuielile să fie unele modice, absolut insignifiante. Şi poate plata unei mici sume lunare să fie acoperitoare.

Există companii care practicau telemunca şi înainte de pandemie. Printre ele este Atos, o firmă cu peste 2.600 de angajaţi.

CAMELIA ARDELEAN, HR director Atos: Nevoia asta de angajare permanentă cumva ne-a obligat să ne extindem opţiunile în a nu ne limita doar în cele trei locaţii unde avem birouri şi să le permitem angajaţilor să lucreze de acasă. Am mers în primul rând pe încredere în angajaţii noştrii.

În România sunt 5 milioane de salariaţi, iar numărul celor care lucrează de acasă a crescut mult.

RALUCA TURCAN, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: Numărul angajaţilor care optau pentru activitate în telemuncă a crescut de la aproximativ câteva mii anul trecut, la început, la aproximativ 350.000, dacă nu mă înşel, la finalul anului trecut.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea