Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Să nu lăsați să moară școala de la țară, dezideratul primarului din Ciugud, la întâlnirea cu ministrul Educației

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Să nu lăsați să moară școala de la țară, dezideratul primarului din Ciugud, la întâlnirea cu ministrul Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, a vizitat comunitatea din Ciugud la invitația primarului, Gheorghe Damian. S-au purtat discuții referitoare la proiectele educaționale urgente de care are nevoie comunitatea rurală.

Pe pagina de Facebook, primarul Gheorghe Damian scrie că a avut o discuție constructivă cu ministrul Educației și a abordat problema cu care se confruntă mediul rural și anume finanțarea educației de la sate: ”Am avut o discuție constructivă cu doamna Ligia Deca, ministrul Educației, și mă bucur că ne-a vizitat comunitatea. Este primul ministru al Educației care vine la Ciugud, deși am lansat invitația tuturor miniștrilor care au deținut acest portofoliu în ultimii ani. Am abordat problema care îi doare pe toți colegii mei din mediul rural: finanțarea educației de la sate.”

”Fără menajamente, i-am spus doamnei ministru că trebuie să lupte pentru un buget mai mare la Educație și trebuie să convingă Guvernul României că școala de la țară are nevoie de politici publice coerente și de susținere financiară mult mai mare, fiind singura șansă pentru viitorul satului românesc. Școala de la țară nu trebuie închisă și nu trebuie lăsată să moară, dacă nu vrem ca în 50 de ani să avem majoritatea satelor pustii.” a declarat primarul din Ciugud.

Citește și: 11 martie | Ministrul Educației, Ligia Deca, vizită de lucru în județul Alba: Va fi prezentă la locații din Alba Iulia, Ciugud, Sebeş și Blaj

La Ciugud, educația și investițiile pentru viitorul copiilor este prioritară

”Noi am înțeles asta și la Ciugud educația este prioritară, astfel încât investim constant pentru viitorul copiilor noștri. I-am spus doamnei ministru că nu încetăm să visăm, iar cele mai frumoase visuri ale noastre sunt două proiecte urgente: o nouă școală, al cărei proiect este în evaluare pe PNRR și a trecut de prima etapă, și o creșă în zona industrială. Sunt proiecte pe care locuitorii din satele Ciugudului și le doresc, iar împreună vom reuși să le implementăm”, mai spune edilul de la Ciugud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european

Unirea Ziarul

Publicat

în

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31(treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate. Din ce în ce mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea