Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

S-a stabilit coșul minim lunar al unei familii: 2.600 de lei la oraș și 2.100 de lei în mediul rural

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valoarea coșului minim lunar al unei familii este – 2.100 de lei, dacă locuiește în mediul rural, şi 2.600 de lei, dacă locuiește la oraș, a stabilit o decizie a Comisiei de Insolvență la Nivel Central, pe baza unui studiu realizat de Ministerul Muncii, Academia Română, Comisia Națională de Prognoză, Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale și ANPC. 

Nivelul cuprinde cheltuielile unei familii formate din 2 adulți și 2 copii, unul dintre aceștia sub 14 ani, familia aflându-se în caz de insolvență potrivit Deciziei nr. 7/2018 a CINC, care a intrat în vigoare din data de 16 ianuarie 2019 și aprobă Criteriile generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Valoarea coșului minim lunar de consum diferențiat pentru datornicul din oraș şi familia acestuia în procedura de insolvenţă pe bază de plan de rambursare a datoriilor sau procedura simplificată de insolvenţă este de:
–  797 RON pentru fiecare adult;

–  587 RON pentru fiecare copil cu vârsta de peste 14 ani;

–  419 RON pentru fiecare copil cu vârsta de până la 14 ani.

Valorile sunt mai mici pentru persoanele care trăiesc în mediul rural, respectiv de:
–   644 RON pentru fiecare adult;

–   473 RON pentru fiecare copil cu vârsta de peste 14 ani;

–  339 RON pentru fiecare copil cu vârsta de până la 14 ani.

În total, coșul minim lunar de consum pentru o familie de doi adulți și doi copii din mediul urban, stabilit de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, este de 2.600 lei, iar pentru mediul rural, de 2.100 de lei. Cea mai mare parte din sumă, de 1.069 de lei, va fi cheltuită pe mâncare, iar pentru locuință, combustibil, apă, electricitate, internet, suma ar fi de 405 lei pe lună. Pentru transport a fost alocată suma de 215 lei, pentru sănătate 132 de lei și pentru educație și cultură 53 de lei. În coșul minim a fost inclusă și o sumă pentru asigurările casei, mașinii sau persoanelor, de 122 de lei, dar și o sumă ce poate fi economisită, în aceste condiții, de 236 lei/lună.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea