Rămâi conectat

Sport

S-a rupt Soda Ocna Mureș! Marius Stîncel și Sorin Corpodean au părăsit campioana Ligii a 4-a

Publicat

în

CS Ocna Mureș a câștigat Liga a 4-a și va reprezenta Alba la barajul de promovare în Liga a 3-a, din 23 și 30 iunie, cu Unirea Cristuru Secuiesc, dar echipa campioană trece prin momente dificile! Săptămâna tensionată dinaintea ultimei runde (6-0 acasă cu Energia Săsciori) s-a încheiat cu anunțuri șoc: Marius Stîncel – inițiatorul proiectului ce înseamnă Soda în acest moment și Sorin Corpodean – președintele secției de fotbal au anunțat că se despart de “Soda dragă”.

Tabăra antrenorilor Cornel Pereat și Ovidiu Maier pare învingătoare în acest moment în războiul orgoliilor, însă pe termen lung plecarea celor doi reprezintă o pierdere pentru fotbalul ocnamureșean, atât în plan financiar cât și la capitolul organizatoric. Este clar că nu mai este loc de întors, deciziile sunt irevocabile, iar perspectiva pare una destul de neclară, indiferent care va fi soarta dublei de baraj. Marius Stîncel și Sorin Corpodean și-au expus motivele prin mesaje postate pe rețele de socializare, iar în cele ce urmează vă prezentăm câteva pasaje pe care le considerăm esențiale.

*Marius Stîncel: “Nimeni nu e profet în țara lui”

Întors acasă in 2010, am plecat, cu încredere, într-un drum lung, în luna iunie 2013. Un drum cu multe necunoscute și cu multe provocări. Cea mai mare a fost să îmi demonstrez mie însumi că acasă la Ocna Mureș (“nimeni nu e profet în țara lui”) sunt capabil să pun în practică ce am învățat în ultimii 22 de ani și că pot să izbândesc, cu cinste și demnitate, în tot ceea ce mi-am propus. (…) am intrat in viata echipei de fotbal “din cauza” celor doi buni prieteni ai mei – Gicu Domșa (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) și Mihai Bucur (Grasu), am întâlnit oameni minunați de la care am avut de învățat și am câștigat un mare și adevărat prieten pentru tot restul vieții – Sorin Corpodean. Mândria de a fi făcut parte din FAMILIA SODA și sportul ocnamuresean este, într-un cuvânt, ceea ce simt astăzi. Îmi iau rămas bun, așadar, încredințat că și la Ocna Mureș se poate face performanță, daca ai încredere în Dumnezeu, pui mult suflet, răbdare și pasiune și că fiecare avem șansa noastră de a deveni «puțin nemuritori»– cât timp vom dura în amintirea celorlalți. «Dăruind, vei dobândi!»

Electrica Furnizare Discount

*Sorin Corpodean: “Plec cu sufletul împăcat”

 “Eu plec cu sufletul împăcat că mi-am încheiat misiunea în «Stadionul Dragostei» și la echipa de suflet! Am lăsat în urmă toată baza sportivă (3 terenuri funcționale) la un nivel pe care alte echipe de liga 2 nu o au!… Administrată bine va forma generatiile viitoare de fotbaliști, crescuți în curtea proprie! Am format începând din 2016 toate grupele de copii (din anul 2005 și mai mici) și acum sunt cu toții participanți in competiții la fiecare categorie de vârstă în parte (…). A fost înscrisă și echipa a doua in liga 5 din sezonul 2016-2017 (…) Am creat din 2016 o agenda anuală a evenimentelor (…) vezi: Ziua Familiei Soda (ianuarie), Cupa Dexter pentru copii (februarie-martie), Săptămâna porților deschise (aprilie), Trofeul «Gicu Domșa» pentru cluburi, respectiv copii din școli (septembrie-octombrie), Trofeul «Ilie Stanciu» pentru Old Boys (septembrie-octombrie), Al nostru colind (decembrie). Marea realizare consider că a fost în partea de infrastructură a bazei sportive (instalația automată de irigație și aspersoare, porți noi fixe și mobile de toate dimensiunile, bănci noi de rezervă pe toate terenurile, instalația de sonorizare din Tribuna “Gicu Domșa”, condițiile noi oferite după renovarea zonei vestiarelor și condițiile de refacere, sauna etc) și pe partea sportivă de asemenea funcționarea piramidei fotbalului de la copii de 7-8 ani până la seniori și chiar Old Boys și fotbal feminin. Clubul era pregătit deja pentru a trece la un alt nivel de performanță și asta după doar doi ani și jumătate, de când m-am întors acasă alături de Marius Stîncel! Am reușit ÎMPREUNĂ cu Marius, având sprijinul autorităților locale, dar mai ales și al unor oameni cu suflet mare pentru echipa SODA, să facem în doi ani și jumătate ceea ce altii nu fac în toată viața lor! (…) Am spus și o repet: NIMENI și NIMIC nu vor schimba decizia mea luată vineri seara!

Citește și: CS Ocna Mureș stă pe un butoi de pulbere! Pereat: “Ori noi, ori el!” | Război în curtea liderului, între președintele Corpodean și antrenorii Pereat și Ovidiu Maier

Citește și: Armistițiu la Soda Ocna Mureș: antrenorii Pereat și Ovidiu Maier rămân până după baraj, președintele Corpodean a pierdut prima bătălie!

 

Publicitate

Sport

Viitorul Sântimbru a schimbat liderul după succesul net de la Daia Română | Viitorul Vama Seacă – prima victorie

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia este noul lider al Ligii a 4-a, după ce Viitorul Sântimbru a câștigat net, 3-0, la Daia Română, împotriva formației ce avea maximum de puncte după 4 runde! De asemenea, și Viitorul Vama Seacă a repurtat primul succe stagional.

Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag 2-1 (2-0)

Trupa din comuna Hopârta a spart gheața și și-a trecut în drept primul succes stagional (în precedentele două jocuri interne a strâns un singur punct. Viitorul s-a desprins după nicio jumătate de joc, golurile fiind marcate de Vaida (2) și I. Cociș (28), diferență cu care s-a intrat la vestiare. La reluare, C. Diaconu (75) a redus diferența dar nu a fost îndeajuns pentru nou-venita în Liga a 4-a ce a avut trei deplasări (toate înfrângeri) în aceste 4 runde.

Electrica Furnizare Discount

Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru 0-3 (0-2)

Imprevizibila formație din Galtiu a furnizat surpriza rundei: 3-0 la Daia Română, împotriva fostului lider ce avea maximum de puncte după 4 partide. A fost un meci al orgoliilor în condițiile în care antrenorul gazdelor Ștefan Fogoroși a colaborat cu familia Hulea în Liga a 3-a, ediția trecută, la Industria, despărțirea producându-se după o gluimă deloc gustată, de 1 aprilie. Defensiva dăiană, cea mai bună a eșalonului până la ora acestui meci, învinsă o singură dată, în prima rundă, cu Energia Săsciori, a fost răpusă de reușitele lui Biro (22), Cos. Olălău (41) și Mucea (88). Viitorul Sântimbur venea după trei eșecuri, însă a câștigat pe un teren greu și a schimbat liderul, CS Universitatea prelunând șefia

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Goluri la foc automat pe „Cetate” şi la Stremţ în primele meciuri ale etapei a 5-a

Publicat

în

În primele jocuri din runda a 5-a a Ligii a 4-a s-a înscris la foc automat, fiind marcate în total 14 goluri, împărţite frăţeşte, în mod egal, în disputele de pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia şi de la Stremţ.

Iată rezultatele înregistrate:

*CS Universitatea Alba Iulia – Energia Săsciori 7-0 (3-0)

Electrica Furnizare Discount

Au marcat: M. Domşa (3, 45, 58), Bucurică (30), R. Trif (48), B. Sava (60 – autogol), Baghiu (75).

Golul care a deblocat tabela a fost înscris devreme, ceea ce a simplificat şi mai mult misiunea formaţiei universitare, care a furnizat, pe „Cetate”, scorul de până acum al ediţiei 2021-2022 a campionatului. Asta în faţa unei formaţii, gruparea din Săsciori, care începuse extrem de promiţător această ediţie a Ligii a 4-a. Omul disputei a fost, fără, îndoială, M. Domşa, autor a trei goluri.

*Voința Stremț – CS Zlatna 5-2 (2-1)

Au marcat: Al. Juncan (1, 22), Csegoldi (54), A. Breaz (57, 82), respectiv D. Cristea (10), Novăcean (88).

Stremţemii au obţinut al doilea succes stagional în Liga a 4-a. Zlătnenii au avut reacţie imediată după primirea, rapidă, a primul gol, restabilind egalitatea. Ulterior, însă, gazdele şi-au impus punctul de vedere şi au punctat în patru rânduri, stabilind o diferenţă confortabilă, redusă puţin pe final.

Duminică se vor disputa celelalte meciuri ale etapei, după următorul program: *ora 11.00: Kinder Teiuș – Performanța Ighiu, CIL Blaj – Olimpia Aiud, *ora 12.00: Industria Galda de Jos – Inter Unirea; ora 17.00, Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru; GT Sport Alba Iulia stă.

Lucian DĂRĂMUȘ

foto: Sorin Stanciu (CSU Alba Iulia)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare