Rămâi conectat

Actualitate

Rusia a demarat procesul pentru a interzice Instagram și WhatsApp: Parchetul general vrea să declare Meta ca „organizație extremistă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rusia a demarat procesul pentru a interzice Instagram și WhatsApp: Parchetul general vrea să declare Meta ca „organizație extremistă”

Popularele platforme online Instagram și WhatsApp vor fi blocate în Rusia, Moscova demarând procesul pentru a le interzice, relatează The Guardian, care o citează pe jurnalista Polina Ivanova, corespondenta Financial Times în Rusia și Ucraina. Agenția de presă rusă de stat Ria Novosti relatează că Parchetul General a cerut această măsură.

„Este o mișcare importantă, deoarece Instagram este o platformă foarte iubită în Rusia și, de asemenea, sursa de venit pentru multe întreprinderi mici din întreaga țară. Iar pentru tinerele elite din Moscova, înseamnă totul”, a scris Ivanova pe Twitter.

„WhatsApp este cel mai popular sistem de mesagerie din Rusia, cu aproape 60%. Vorbim de zeci de milioane de oameni care au acces limitat la comunicații, iar pentru mulți dintre ei VPN-urile nu sunt o tehnologie familiară”, a scris și corespondenta Washington Post, Mary Ilyushina.

Potrivit Ria Novosti, Parchetul general din Rusia a cerut Roskomnadzor, agenția care reglementează comunicațiile în Rusia, să restricționeze accesul la Instagram după ce Meta, compania care deține platforma, a anunţat că va permite excepţii de la reglementările sale privind conţinuturile care incită la violenţă şi la ură şi nu va elimina mesajele ostile la adresa armatei sau a liderilor ruşi.

De asemenea, Parchetul a cerut ca Meta să fie declarată „organizație extremistă” și ca activitățile sale să fie interzise pe teritoriul Rusiei.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru intervalul 29 iulie – 26 august 2024. Potrivit specialiștilor, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea