Românii pot plăti rovinietele online și în rate! Vezi cum pot fi achiziționate

Paul Voicu - Primar 2020

Veste bună pentru toți șoferii români:din cauza faptului că pierdem mult timp la cozi în benzinării, timp pe care mulți nu îl avem la dispoziție, doi antreprenori din Cluj s-au gândit să vină cu o soluție – plata rovinietelor online. Toți utilizatorii de autovehicule persoane fizice pot achita rovinieta online, în rate fără dobandă, folosind cardul emis de anumite bănci din România.

Site-ul Roviniete.ro a fost conceput pentru a fi în folosul tuturor conducătorilor auto drept un instrument simplu, dar eficient de informare cu privire la taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România – cunoscută sub numele de rovinietă. Folosind acest serviciu, nu numai că poți achita rovinieta de oriunde, la orice oră, dar poți opta și pentru plata în rate a acesteia, cu cardul emis de către Banca Transilvania dar și de către Alpha Bank. De asemenea, pentru a plăti online rovinieta, puteți folosi și Cardul Avantaj, cardul BRD Finance sau Cardul Optimo. Mai mult decât atât, nu trebuie să îți faci griji cu privire la pierderea dovezii de plată, întrucât poți avea acces la aceasta oricând, în contul de pe site sau pe email.

ELIT

“Roviniete.ro  completează metodele de plată aflate la dispoziția clienților – persoane fizice, cu posibilitatea achitării rovinietei în rate, folosind cardurile emise de catre Banca Transilvania – cardul STAR BT dar si cu cardul de rate emisa de catre ALPHA BANK. Este un pas firesc avand in vedere amploarea pe care a luat-o aceasta posibilitate de plata si apetitul consumatorilor romani pentru plata in rate fara dobanda. In acest mod continuam sa punem in practica dorinta noastra de a veni in sprijinul clientilor si a usura procesul de achizitie a rovinietelor in toate aspectele sale, de la emitere si pana la plata.” – declara fondatorii Scala Assistance  Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu.

Cum poti cumpara o rovinieta online?

Mihail David - 2020

 

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020
  1. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa accesezi site-ul Roviniete.ro si sa alegi tipul autovehiculului.
  1. Al doilea pas este sa selectezi perioada de valabilitate a rovinietei online. Poti alege intre 7, 30, 90 de zile sau 12 luni. Apasa apoi butonul “Continua”.
  1. Alege modalitatea de plata prin care doresti sa achiti rovinieta: card bancar emis sub sigla Visa / Mastercard, card de rate STAR BT sau ALPHA BANK, Card Avantaj, BRD Finance sau Card Optimo, ordin de plata bancar sau internet banking prin BT24 Transilvania si 24 Banking BCR.
  1. Bifeaza casuta „Accept termeni si conditii” si verifica-ti adresa de e-mail, unde vei primi rovinieta online.

Conform O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania: „toti soferii care circula pe autostrazi, drumuri nationale europene (E), drumuri expres, drumuri nationale principale si drumuri nationale secundare, cu exceptia sectoarelor de drum national care se regasesc in intravilanul municipiilor, mai exact intre indicatoarele de intrare si iesire din acestea, trebuie sa aiba o rovinieta valabila. Altfel, acestia sunt pasibili de o amenda de circulatie si trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 250 si 4.500 de lei. Conducatorii auto pot primi amenda pentru rovinieta pe reteaua de drumuri nationale din Romania, dar si in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, la iesirea din tara.”

Site-ul Roviniete.ro este autorizat de catre CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin contractul nr. 93/17339/27.08.2007, sa comercializeze roviniete online pentru toti utilizatorii de autovehicule care folosesc reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania.

Sursa: rador.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...