Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii au început să călătorească mai mult cu trenul: Creștere cu 10% a pasagerilor în prima jumătate a anului 2023, față de anul trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii au început să călătorească mai mult cu trenul: Creștere cu 10% a pasagerilor în prima jumătate a anului 2023, față de anul trecut

Transportul feroviar a înregistrat o creștere semnificativă, în primul semestru al anului curent, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022, cu 10,5% mai mulți pasageri transportați și o creștere de 9,8% a distanței totale parcursă de către aceștia, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În timpul acestui interval, transportul feroviar de pasageri a reprezentat 18% din totalul transportului de pasageri, situându-se pe locul al doilea, după transportul rutier, care a deținut o pondere de 76,5%.

În ceea ce privește transportul feroviar de mărfuri, s-a înregistrat o scădere de 11,2% în volum comparativ cu primul semestru al anului precedent. Au fost transportate 24,292 milioane de tone de mărfuri, din care 80,6% au fost pe rute naționale. Parcursul tarifar al mărfurilor a înregistrat o scădere de 4,2%.

În cadrul mărfurilor transportate, au fost înregistrate ponderi semnificative pentru diviziunile: cocs, produse rafinate din petrol (23,2%) și cărbune și lignit; țiței și gaze naturale (21,9%).

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), greutatea medie brută a vagoanelor de marfă (în tone pe tren) a crescut cu 6,3% în perioada ianuarie-iunie 2023, parcursul mediu zilnic al vagoanelor de pasageri (în kilometri pe zi) s-a majorat cu 3,8%, iar parcursul mediu zilnic al locomotivelor utilizate pentru transportul mărfurilor (în kilometri pe zi) a crescut cu 2,5%. Viteza medie comercială a trenurilor de pasageri (în kilometri pe oră) a înregistrat o creștere de 0,6%.

Pe de altă parte, numărul vagoanelor încărcate pe rețeaua CFR a scăzut cu 11,2%, viteza medie comercială a trenurilor de marfă (în kilometri pe oră) a înregistrat o reducere de 10,5%, parcursul mediu zilnic al vagoanelor de marfă (în kilometri pe zi) s-a diminuat cu 5,3%, iar încărcătura medie statică a vagoanelor de marfă (în tone pe osie) a scăzut cu 0,2%.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea