România va avea 700 de kilometri noi de autostradă și alți 300 de drum expres. Ministrul Transporturilor: Până în 2024 pot fi gata

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

România va avea 700 de kilometri noi de autostradă și alți 300 de drum expres. Ministrul Transporturilor: Până în 2024 pot fi gata

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță că anul 2024 ar putea găsi România cu 700 de kilometri noi de autostradă și cu alți 300 de drum expres.

Potrivit acestuia, există în derulare proiecte importante privind dezvoltarea infrastructurii rutiere.Având în vedere tronsoanele pe care se lucrează şi cele pentru care se va da în curând ordinul de începere a lucrărilor, cei 1000 de kilometri noi ar putea fi gata până în 2024, a mai spus șeful de la Transporturi la conferinţa online RoInvest.

ELIT

Ministrul a fost întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi în următorii patru ani. „Avem în derulare proiecte importante şi considerăm că 700 de kilometri de autostradă şi 300 de km de drum expres pot fi finalizaţi”, a spus Lucian Bode, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte autostrăzile, vor fi gata lotul 1 şi lotul 5 din autostrada Sibiu-Piteşti, autostrada Lugoj-Deva, autostrada Transilvania integral, cu excepţia tronsonului care cuprinde tunelul Meseş, autostrada A7 Ploieşti-Siret, mai puţin loturile Paşcani-Suceava şi Suceava-Siret. La acestea se adaugă A0, centura de nord şi sud a Capitalei.

„Sunt 700 de kilometri de autostradă aflate unele tronsoane în lucru, altele vor intra în lucru în perioada următoare, dar cert este că pot fi finalizate, conform contractelor, până în 2024”, a subliniat oficialul guvernamental.

În ceea ce priveşte drumurile expres, este vorba de Craiova-Piteşti, Brăila-Galaţi, Focşani-Brăila şi Buzău-Brăila.

„Sunt aproximativ 300 de kilometri de drum expres care pot fi finalizaţi în următorii patru ani”, a completat Bode.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419