Rămâi conectat

Ştirea zilei

România NU mai importă gaz rusesc: Livrările pe Isaccea și Negru Vodă au fost oprite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România NU mai importă gaz rusesc: Livrările pe Isaccea și Negru Vodă au fost oprite

Începând de vineri, 1 aprilie 2022, România nu mai primeşte gaz rusesc. Potrivit unor informaţii obţinute de DC Business, se pare că livrările pe Isaccea și Negru Vodă au fost oprite.

Citește și: Plata în ruble a gazului: Ce impact are asupra românilor solicitarea Rusiei. Anunțul Ministrului Energiei

Mai exact, nu a mai fost efectuată nicio rezervare de capacitate lunară pe cele două rute de import ale gazului rusesc în ţara noastră. Este vorba despre companiile Conef din Cipru şi Wintershall din Zug – Elveţia, intermediarii Gazprom prin intermediul cărora România importă gaze din Rusia

Motivul ar fi acela că ţara noastră reuşeşte să acopere consumul, într-o proporţie foarte mare, din producţia internă.

Dumitru Chisăliţă, președintele Asociației Energia Inteligentă, a vorbit pentru DC Business despre acest lucru. „S-au redus foarte mult livrarile pe Isaccea și Negru Vodă, dar s-au redus pentru ca nu existau capacități, nu erau capacități lunare rezervate. A fost hotararea companiilor din România. Nu se poate pune pe seama rușilor. Dacă rezervarea ar fi fost făcută și nu ar fi venit gaze, ar fi fost posibilă o astfel de interpretare. Există, desigur, niște neînțelegeri, dar nu este vorba că cineva ar fi oprit ceva”, ne-a declarat acesta.

Informaţia vine în contextul în care Vladimir Putin a emis decretul privind plăţile în ruble pentru gaze

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi după-amiază că naţiunile „neprietenoase” vor trebui să achite gazele în ruble, iar, dacă refuză acest lucru, contractele de furnizare ar putea fi suspendate.

„Astăzi, am emis un decret care stabileşte reglementările pentru comercializarea gazului natural rusesc în relaţia cu aşa-numitele ţări inamicale. Sugerăm ca autorităţile din aceste ţări să folosească o schemă simplă şi transparentă pentru a cumpăra gazul rusesc de care au nevoie prin deschiderea de conturi în ruble la bănci din Rusia, iar plăţile vor fi făcute în aceste conturi”, a declarat Vladimir Putin, potrivit CNN.

„Dacă nu sunt efectuate plăţile, noi vom considera că părţile nu şi-au îndeplinit obligaţiile, iar acest lucru va conduce la consecinţe. Nouă nu ne dă nimeni nimic gratis şi nu vom fi organizaţii caritabile”, a subliniat Vladimir Putin.

sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea