Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate finale Definitivat 2023: Astăzi se publică notele după contestații, pe Edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2023: Astăzi se publică notele după contestații, pe Edu.ro

Marți, 1 august, este ziua așteptată cu sufletul la gură de mii de profesori din întreaga țară, deoarece Ministerul Educației va publica rezultatele finale de la examenul de Definitivat 2023, conform calendarului oficial.

CITEȘTE ȘI: DEFINITIVAT 2023. MODELE DE SUBIECTE și BAREME pe specializări

Aceste rezultate vor arăta cine sunt viitorii dascăli ai României, care au dovedit în fața comisiei că sunt demni de statutul de profesor.

A fost o perioadă tensionată pentru cei peste 8.400 de candidați înscriși la proba scrisă de la Definitivat 2023. Primele rezultate, afișate săptămâna trecută, pe data de 25 iulie, au provocat o undă de nemulțumire printre profesori. Un număr semnificativ dintre ei au decis să depună contestații la centrul de examen, dorind să își revendice drepturile și să obțină notele pe care le consideră corecte. Perioada în care s-au putut depune contestații a fost stabilită între 25 iulie (ora 20.00) și 26 iulie (ora 12.00), conform procedurii stabilite de către autorități.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației, în timpul probei scrise, au participat 8.008 de candidați, iar peste 800 de profesori debutanți au absentat sau au părăsit sala de examen din diverse motive, inclusiv din cauza subiectelor apărute pe foaia de examen.

Regulile pentru promovarea examenului de Definitivat 2023 au fost clare: un candidat trebuia să obțină o medie de cel puțin 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, cu o pondere de 70% pentru nota obținută la proba scrisă. Astfel, numai candidații care au atins sau depășit această medie au avut șansa de a deveni profesori definitivi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Salariul, criteriul cel mai important pentru românii care caută locuri de muncă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Salariul, criteriul cel mai important pentru românii care caută locuri de muncă Salariul, echilibrul dintre viața personală și cea profesională și relația bună cu managerul sunt criteriile care contează cel mai mult pentru români când vine vorba de alegerea unui job, potrivit unui studiu realizat de o platformă de recrutare și transmis către site-ul StartupCafe.ro. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea