Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate BACALAUREAT 2014 după contestații. EDU.RO publică rezultatele finale VINERI

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

EDU.RO va publica în 11 iulie rezultatele examenului de BACALAUREAT 2014 după contestații, conform calendarului publicat de MEN. În județul Alba un număr de 781 candidați așteaptă recorectarea lucrărilor dintre care cei mai mulți la limba română – 364, matematică – 141, istorie – 73 și biologie – 105, a spus inspectorul școlar, Dan Cherecheș.

Testele scrise de la bacalaureat au început în 30 iunie cu proba de limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte – unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman. Marţi a avut loc proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar miercuri candidaţii au susţinut proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru cei care au absolvit un liceu cu profil real şi istorie pentru cei de la profilul umanist. Vineri a avut loc proba la alegere a profilului și specializării.

Admiterea la facultate se va face, din 2014, numai pe baza rezultatelor de la BACALAUREAT, fără a mai fi luate în calcul notele obţinute în liceu. Absolvenţii de liceu au promovat examenul de BACALAUREAT dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultatele la BAC 2014 au fost publicate duminică, 6 iulie, depunerea contestațiilor a avut în 7 iulie, în intervalul 12.00 – 16.00, iar rezultatele finale vor fi afișate vineri, 11 iulie, conform calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale.

În județul ALBA promovabilitatea a fost de 67,8% înainte de depunerea contestațiilor. Astfel, din totalul celor 2.919 elevi înscriși 2.755 au fost prezenți, iar 1.868 au luat examenul. Promovabilitate de 100% s-a înregistrat la două licee din Alba. Este vorba despre Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” și Liceul Teoretic ”Sf. Iosif”, ambele din Alba Iulia. În județ a fost o singură medie de 10, a elevei Diana Alexandra Borcău, de la Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea