Reuniune de lucru privind prezentarea programului Eurodyssee în Judeţul Alba, în 2- 4 martie 2014

Biroul ARE Alba IuliaConsiliul Județean va supune votului, joi, 27 februarie, proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării Reuniunii de lucru privind prezentarea programului Eurodyssee în Judeţul Alba, 2- 4 martie 2014.

Potrivit documentației, acest eveniment reprezintă un foarte bun prilej de dezvoltare a relaţiilor instituţionale cu unităţi administrative din ţară. întrucât dezvoltarea economico-socială a judeţului şi dezvoltarea de proiecte şi programe cu finanţare externă constituie priorităţi pentru Consiliului Judeţean Alba.

ELIT

Se solicită astfel aprobarea organizării Reuniunii de lucru privind prezentarea programului Eurodyssee în Judeţul Alba, în perioada 2- 4 martie 2014 şi finanţarea cheltuielilor în sumă de 30:000 lei necesare organizării acestor reuniuni (cheltuieli legate de personalizare locaţie, traduceri, transport, cazare, masă, etc.).

Organizarea unei reuniuni de lucru la Alba Iulia cu această tematică consolidează legătura dintre ARE şi Judeţul Alba, oferind, în acelaşi timp, o vizibilitate foarte bună judeţului nostru la nivel naţional şi mai ales european.

 

ADEZIUNE PLUS ALBA

În luna noiembrie, 2013, județul Alba a devinit, prima regiune din Europa de Est, membru permanent al Consiliului Director al Eurodyssee.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani,  aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Cel mai probabil, în luna martie, vor pleca în stagii în regiunile partenere din Europa, primii tineri din județul Alba. Deja, un aplicant din Marea Britanie s-a încris pentru un stagiu în județul nostru.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro