Rămâi conectat

Politică Administrație

Reuniune de lucru privind prezentarea programului Eurodyssee în Judeţul Alba, în 2- 4 martie 2014

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biroul ARE Alba IuliaConsiliul Județean va supune votului, joi, 27 februarie, proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării Reuniunii de lucru privind prezentarea programului Eurodyssee în Judeţul Alba, 2- 4 martie 2014.

Potrivit documentației, acest eveniment reprezintă un foarte bun prilej de dezvoltare a relaţiilor instituţionale cu unităţi administrative din ţară. întrucât dezvoltarea economico-socială a judeţului şi dezvoltarea de proiecte şi programe cu finanţare externă constituie priorităţi pentru Consiliului Judeţean Alba.

Se solicită astfel aprobarea organizării Reuniunii de lucru privind prezentarea programului Eurodyssee în Judeţul Alba, în perioada 2- 4 martie 2014 şi finanţarea cheltuielilor în sumă de 30:000 lei necesare organizării acestor reuniuni (cheltuieli legate de personalizare locaţie, traduceri, transport, cazare, masă, etc.).

Organizarea unei reuniuni de lucru la Alba Iulia cu această tematică consolidează legătura dintre ARE şi Judeţul Alba, oferind, în acelaşi timp, o vizibilitate foarte bună judeţului nostru la nivel naţional şi mai ales european.

 

În luna noiembrie, 2013, județul Alba a devinit, prima regiune din Europa de Est, membru permanent al Consiliului Director al Eurodyssee.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani,  aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Cel mai probabil, în luna martie, vor pleca în stagii în regiunile partenere din Europa, primii tineri din județul Alba. Deja, un aplicant din Marea Britanie s-a încris pentru un stagiu în județul nostru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea